Cruisevaart

golftest

Cruisevaart Gorinchem

Dicht tegen de historische stadskern

In de tweede voorhaven van Gorinchem – aan de Boven Merwede – is de steiger voor cruisevaart. Deze steiger Buiten de Waterpoort is geschikt voor riviercruiseschepen tot maximaal 135 meter en ligt tegen de historische stadskern. De stad biedt niet alleen een perfecte afmeerlocatie voor maximaal twee schepen. Het gebied heeft ook veel mogelijkheden om gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Vanaf het parkachtige terrein loop je zo de mooie historische binnenstad in, of je gaat aan boord van de veerdienst en bezoekt het imposante Slot Loevestein.

Er kunnen in Gorinchem twee passagierssschepen, van ongeveer dezelfde afmetingen, naast elkaar afmeren. (tot maximaal ongeveer 135 meter).

Tarieven 

Exclusief BTW

Havengeld per m3 (lengte x breedte x diepgang schip)€ 0,21
Reserveringskosten per dag(deel)€ 34,94
Drinkwater per m3*€ 2,19
Stroom per kWh*€ 0,50
Servicekosten water of stroom (per keer)€ 10,72

Gemeente Gorinchem hanteert m.i.v. 1 juni 2024 € 1,65 toeristenbelasting p.p.
(Vanaf 1 juni 2024 vragen we daarom naar het aantal hutten aan boord wanneer een schip in Gorinchem verblijft)

* Op aanvraag mogelijk
Tarieven worden jaarlijk bij de start van het toeristische seizoen geindexeerd (week 13 in 2024)

 

Reserveren en annuleren

Reserveren voor de aanlegsteiger Buiten de Waterpoort is verplicht. Stuur een reserveringsmail naar lingehaven@gorinchem.nl. Een reservering staat pas vast nadat je een bevestiging hebt ontvangen voor akkoord.

  • Laatste kwartaal van het jaar starten we met de invulling van de kalender van het jaar erop
  • Laatste kwartaal van het jaar sturen we de facturen voor boekingen van het jaar erop
  • Reserveringen die binnenkomen voor het lopende kalenderjaar boeken we in + factureren we in het lopende jaar (als de steiger nog beschikbaar is)
  • Reserveren kan niet vrijblijvend. Reserveringskosten worden altijd in rekening gebracht. (behalve wanneer er geen ligplek is in Gorinchem op de aangevraagde datum.)
  • Ook annuleren doe je via de mail lingehaven@gorinchem.nl

Programma

Heeft u interesse in een programma of wilt u weten wat er allemaal kan vanuit Gorinchem? Laat het ons weten via lingehaven@gorinchem.nl  We nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorrang
Biedt u de passagiers een programma aan in/vanuit Gorinchem, Slot Loevestein of directe omgeving? Dan geniet het schip voorrang bij reserveringen. Geef dat dus aan bij een reservering!

Faciliteiten

Voetgangersgebied en uitzonderingen
De steiger bevindt zich in een voetgangersgebied. Het terrein is afgesloten met een beweegbare paal. Het terrein afrijden is altijd mogelijk. De auto dicht bij de paal rijden en de paal zakt dan automatisch. Om van buitenaf het terrein op te komen, maakt u gebruik van de meldknop (24/7 bewaking met cameratoezicht) Monteurs of vervoer t.b.v. bevoorrading van het schip kunnen, na melding bij de paal, dus altijd het schip bereiken.

Afval
Passagiersschepen die de steiger hebben gereserveerd kunnen contact opnemen met Reinigingsdienst Waardlanden 0183  68 1111 info@waardlanden.nl. U kunt melden dat u de steiger voor passagiersschepen Buiten de Waterpoort in Gorinchem gebruikt. Zij maken dan met u een afspraak over het ophalen van vuil. Wanneer u al van te voren weet dat u afval wilt aanbieden, is het raadzaam al een paar dagen voor uw komst even contact op te nemen met de reiniging.