Cruisevaart

golftest

Cruisevaart in Gorinchem

Dicht tegen de historische stadskern

In de tweede voorhaven van Gorinchem – gelegen aan de Boven Merwede – bevindt zich een steiger voor cruisevaart. De aanlegsteiger Buiten de Waterpoort is geschikt voor riviercruiseschepen tot maximaal 135 meter en ligt dicht tegen de historische stadskern. De stad biedt niet alleen een perfecte afmeerlocatie voor één of twee schepen. Het gebied heeft ook voldoende mogelijkheden om gasten een onvergetelijk bezoek te bezorgen. Vanaf het parkachtige terrein lopen zij zo de Gorcumse binnenstad in, of stappen zij aan boord van de veerdienst om de overkant te verkennen.

Tarieven

Havengeld per m3 (lengte x breedte x diepgang schip)€ 0,21
Reserveringskosten per dag(deel)€ 35,85
Water per m3*€ 2,03
Stroom per kWh*€ 0,33
Servicekosten water of stroom (per keer)€ 11,00

* Op aanvraag mogelijk

Reserveren

Reserveren voor de aanlegsteiger Buiten de Waterpoort is verplicht via het reserveringsformulier. Een reservering staat pas vast nadat u een bevestiging hebt ontvangen voor akkoord.

De passagierssteiger biedt plaats aan maximaal 2 schepen met nagenoeg dezelfde lengte. Wanneer u de tweede bent die een reserveringsaanvraag indient, plaatsen we uw schip langszij bij een ander schip. We zullen te alle tijde contact met u opnemen als we twijfelen of dit mogelijk is. Daarnaast hanteert de gemeente Gorinchem een voorrangsregel voor riviercruiseschepen met een programma in het gebied.

  1. Reserveringen van de steiger in combinatie met een programma in regio Gorinchem vallen in categorie 1. Deze reserveringen hebben voorrang wanneer er verschillende aanvragen zijn voor de passagierssteiger op dezelfde datum/tijdstip.
  2. Reserveringen van de steiger zonder een programma aan te bieden in regio Gorinchem vallen in categorie 2. Wij behandelen deze aanvraag niet met voorrang wanneer er op dezelfde datum/tijdstip een aanvraag is in categorie 1.

Annuleren of omboeken

Annuleren voor een ligplaats kan uitsluitend via lingehaven@gorinchem.nl.

  • Bij annulering tot 1 maand voor de reserveringsdatum krijgt u 50% korting op het havengeld van een nieuwe reservering voor de passagierssteiger in Gorinchem. De reserveringskosten krijgt u niet retour.
  • Bij annulering minder dan 1 maand voor de reserveringsdatum bent u het gehele bedrag voor de ligplaats verschuldigd.
  • Voor een omboeking van schepen van dezelfde rederij voor dezelfde reservering (datum en tijd) is geen nieuwe reservering nodig. Een verzoek tot omboeken kan uitsluitend via lingehaven@gorinchem.nl.
  • Wijziging van datum, tijd, afmetingen schip of factuuradres wordt gezien als een nieuwe reservering. De eerder gemaakte reserveringskosten krijgt u niet retour.

Faciliteiten

Voetgangersgebied en uitzonderingen
De steiger bevindt zich in een voetgangersgebied. Daarom is dit terrein afgesloten met een beweegbare paal. Het terrein afrijden is altijd mogelijk. De auto dicht bij de paal rijden en de paal zakt dan automatisch. Om van buitenaf het terrein op te komen, kunt u gebruik maken van de meldknop (24/7 bewaking met cameratoezicht) Monteurs of vervoer t.b.v. bevoorrading van het schip kunnen, na melding bij de paal, dus altijd het schip bereiken.

Afval
Passagiersschepen die de steiger hebben gereserveerd kunnen contact opnemen met Reinigingsdienst Waardlanden 0183  68 1111 info@waardlanden.nl. U kunt melden dat u de steiger voor passagiersschepen Buiten de Waterpoort in Gorinchem gebruikt. Zij maken dan met u een afspraak over het ophalen van vuil. Wanneer u al van te voren weet dat u afval wilt aanbieden, is het raadzaam al een paar dagen voor uw komst even contact op te nemen met de reiniging.