Cruisevaart

golftest

Cruisevaart Gorinchem

Dicht tegen de historische stadskern

In de tweede voorhaven van Gorinchem – aan de Boven Merwede – is de steiger voor cruisevaart. Deze steiger Buiten de Waterpoort is geschikt voor riviercruiseschepen tot maximaal 135 meter en ligt tegen de historische stadskern. De stad biedt niet alleen een perfecte afmeerlocatie voor maximaal twee schepen. Het gebied heeft ook veel mogelijkheden om gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Vanaf het parkachtige terrein loop je zo de mooie historische binnenstad in, of je gaat aan boord van de veerdienst en bezoekt het imposante Slot Loevestein.

Tarieven 2022

Havengeld per m3 (lengte x breedte x diepgang schip)€ 0,21
Reserveringskosten per dag(deel)€ 35,85
Water per m3*€ 2,03
Stroom per kWh*€ 0,33
Servicekosten water of stroom (per keer)€ 11,00

* Op aanvraag mogelijk

Reserveren

Reserveren voor de aanlegsteiger Buiten de Waterpoort is verplicht. Stuur een reserveringsmail naar lingehaven@gorinchem.nl. Een reservering staat pas vast nadat je een bevestiging hebt ontvangen voor akkoord. Annuleren doe je ook via de mail naar dit mailadres.

Er kunnen in Gorinchem twee passagierssschepen, van ongeveer dezelfde afmetingen, naast elkaar afmeren. (tot maximaal ongeveer 135 meter)

Verlenging maatwerk t/m 2022
In 2021 heeft Gorinchem in verband met corona en de onzekerheden maatwerk geleverd. Het College gemeente Gorinchem heeft vastgesteld dat deze tijdelijke maatregel ook in 2022 kan blijven bestaan. Dat betekent dat we de normale annuleringsvoorwaarden tijdelijk loslaten en we maandelijks plannen en facturen opmaken. Het is voor rederijen belangrijk uiterlijk voor de 1ste van de voorafgaande maand te annuleren. Reserveringskosten worden wel altijd in rekening gebracht. Kijk in de link hieronder naar de voorlopige werkwijze en tijdelijke annuleringsvoorwaarden

Faciliteiten

Voetgangersgebied en uitzonderingen
De steiger bevindt zich in een voetgangersgebied. Het terrein is afgesloten met een beweegbare paal. Het terrein afrijden is altijd mogelijk. De auto dicht bij de paal rijden en de paal zakt dan automatisch. Om van buitenaf het terrein op te komen, maakt u gebruik van de meldknop (24/7 bewaking met cameratoezicht) Monteurs of vervoer t.b.v. bevoorrading van het schip kunnen, na melding bij de paal, dus altijd het schip bereiken.

Afval
Passagiersschepen die de steiger hebben gereserveerd kunnen contact opnemen met Reinigingsdienst Waardlanden 0183  68 1111 info@waardlanden.nl. U kunt melden dat u de steiger voor passagiersschepen Buiten de Waterpoort in Gorinchem gebruikt. Zij maken dan met u een afspraak over het ophalen van vuil. Wanneer u al van te voren weet dat u afval wilt aanbieden, is het raadzaam al een paar dagen voor uw komst even contact op te nemen met de reiniging.

De normale annuleringsvoorwaarden (hieronder) zijn tot nader orde niet van toepassing, want door corona leveren we maatwerk in 2021 en 2022

Annuleren voor een ligplaats kan uitsluitend via lingehaven@gorinchem.nl.

  • Bij annulering tot 1 maand voor de reserveringsdatum krijgt u 50% korting op het havengeld van een nieuwe reservering voor de passagierssteiger in Gorinchem. De reserveringskosten krijgt u niet retour.
  • Bij annulering minder dan 1 maand voor de reserveringsdatum bent u het gehele bedrag voor de ligplaats verschuldigd.
  • Voor een omboeking van schepen van dezelfde rederij voor dezelfde reservering (datum en tijd) is geen nieuwe reservering nodig. Een verzoek tot omboeken kan uitsluitend via lingehaven@gorinchem.nl.
  • Wijziging van datum, tijd, afmetingen schip of factuuradres wordt gezien als een nieuwe reservering. De eerder gemaakte reserveringskosten krijgt u niet retour.