Winterligplaatsen

Lingehaven in sneeuw

Winterligplaatsen

Een stad staat nooit stil. Dat maakt de Gorinchemse Lingehaven van oktober tot en met april bij uitstek geschikt als winterligplaats voor recreatievaartuigen tot maximaal 30 meter. Geniet tegelijkertijd van de rust in de haven en de levendigheid die de binnenstad te bieden heeft.

Tarieven in 2020

Liggeld (per m2 per maand) is € 2,70
Stroom (per kWh) is € 0,50

minumum tarief is € 94,00 euro per maand.

De betaling voor een winterligplaats kan alléén met AanUit.net. U ontvangt maandelijks een factuur in uw mailbox of betaalt via automatische incasso. Wanneer een schip minder dan 30 dagen in de Lingehaven verblijft, wordt toch de eerste volledige maand in rekening gebracht. Er vindt geen terugbetaling plaats. Na de eerste 30 dagen wordt een dagtarief berekend. Dit betekent bijv. dat je ook na 41 dagen de haven kunt verlaten.

Reserveren

Reserveren voor een winterligplaats in de Lingehaven is verplicht. Dit is mogelijk voor minimaal één maand en de periode kan in gaan op iedere gewenste datum van 1 oktober tot en met 30 april. Na 30 april gelden weer de regels als passantenhaven. Schepen met een winterligplaats moeten de Lingehaven dan verlaten hebben.

Een winterligplaats vraag je aan via de website van AanUit.net (niet mogelijk via app). Op de website van AanUit.net meld je eenmalig aan en zoek je na inloggen Lingehaven Gorinchem op. Op de pagina van de haven staat aan de rechterkant het kopje Producten. Daar klik je op de groene button 'aanvragen' achter Winterligger Gorinchem.
Daarnaast vragen wij na aanvraag een kopie van je legitimatiebewijs, je bewijs van verzekering en een recente foto van het schip. Schepen moeten in goede staat van onderhoud verkeren en er netjes uitzien. Na akkoord kun je profiteren van het aantrekkelijke wintertarief in de periode 1 oktober tot en met 30 april. Permanente bewoning is niet toegestaan. Je moet dus een woonadres elders aan kunnen tonen bij aanmelding.

Faciliteiten

Voor onze wintergasten beschikken we over speciale water- en stroomvoorzieningen voor de winterse maanden. Ook het verwarmde voorzieningengebouw is voor onze havengasten beschikbaar. Ook kunnen gasten gebruik maken van de WIFI in de haven. In de Lingehaven is het niet toegestaan om aan boord van je schip te stoken op houtkachels en/of allesbranders (i.v.m. overlast).