Winterligplaatsen

Lingehaven in sneeuw

Winterligplaatsen

Een stad staat nooit stil. Dat maakt de Gorinchemse Lingehaven in de winter (oktober t/m april) heel geschikt als winterligplaats voor recreatievaartuigen tot maximaal 30 meter. Geniet tegelijkertijd van de rust in de haven en de levendigheid die de binnenstad te bieden heeft.

Wintertarieven

Liggeld: € 0,40 per nacht (bij minimaal 30 nachten)
Stroom (per kWh): € 0,58
Minimumtarief per maand: € 119,64

De betaling voor een winterligplaats regel je met AanUit.net. Je ontvangt achteraf maandelijks een factuur in je mailbox of betaalt via automatische incasso. Wanneer een schip minder dan 30 dagen in de Lingehaven verblijft als winterligger wordt toch de eerste volledige maand in rekening gebracht. Er vindt geen terugbetaling plaats. Wel kun je een willekeurig aantal nachten langer blijven dan 30 dagen, dus 41 of 67 dagen afrekenen in wintertarief kan wel. 

Reserveren

Reserveren voor een winterligplaats in de Lingehaven is verplicht. Dit is mogelijk voor minimaal één maand en de periode kan in gaan op iedere gewenste datum van 1 oktober tot en met 30 april. Van mei t/m september gelden de regels als passantenhaven. Schepen met een winterligplaats moeten de Lingehaven dan verlaten hebben.

Een winterligplaats vraag je aan via de website van AanUit.net (niet mogelijk via app). Op de website van AanUit.net meld je eenmalig aan en zoek je na inloggen Lingehaven Gorinchem op. Op de pagina van de haven staat aan de rechterkant het kopje Producten. Daar klik je op de groene button 'aanvragen' achter Winterligger Gorinchem.
Daarnaast vragen wij na aanvraag een kopie van je legitimatiebewijs, je bewijs van verzekering en een recente foto van het schip. Schepen moeten in goede staat van onderhoud verkeren en er netjes uitzien. Na akkoord kun je profiteren van het aantrekkelijke wintertarief in de periode 1 oktober t/m uiterlijk 30 april. Permanente bewoning is niet toegestaan. Je moet een woonadres elders aan kunnen tonen bij aanmelding en een postadres is niet afdoende.

Faciliteiten

Uiteraard bieden we wintergasten de mogelijkheid gebruik te maken van water en electra in de wintermaanden. Ook het verwarmde voorzieningengebouw is voor onze havengasten beschikbaar. En gasten kunnen gebruik maken van de WIFI in de haven. In de Lingehaven is het niet toegestaan om aan boord van je schip te stoken op houtkachels en/of allesbranders (i.v.m. overlast).