Winterligplaatsen

Lingehaven in sneeuw

Winterligplaatsen

Een stad staat nooit stil. Dat maakt de Gorinchemse Lingehaven in de winter (oktober t/m april) heel geschikt als winterligplaats voor recreatievaartuigen tot maximaal 30 meter. Geniet tegelijkertijd van de rust in de haven en de levendigheid die de binnenstad te bieden heeft.

Wintertarieven

Liggeld: € 0,42 per nacht per strekkende meter (bij minimaal 30 nachten)
Stroom (per kWh): € 0,60
Minimumtarief per maand: € 124,55

De betaling voor een winterligplaats regel je met Ease2pay aanuit. Je ontvangt achteraf maandelijks een factuur in je mailbox of betaalt via automatische incasso. Wanneer een schip minder dan 30 dagen in de Lingehaven verblijft als winterligger wordt toch de eerste volledige maand in rekening gebracht. Er vindt geen terugbetaling plaats. Wel kun je een willekeurig aantal nachten langer blijven dan 30 dagen, dus 41 of 67 dagen afrekenen in wintertarief kan wel. 

Reserveren

Reserveren voor een winterligplaats in de Lingehaven is verplicht. Dit is mogelijk voor minimaal één maand en de periode kan in gaan op iedere gewenste datum in de winterperiode tussen 1 oktober en 30 april. Van mei t/m september gelden de regels als passantenhaven. Schepen met een winterligplaats moeten de Lingehaven bij de start van het passantenseizoen weer verlaten. Lingehaven verhuurt dus geen jaarplekken.

Een winterligplaats vraag je aan via de website van Ease2pay, voorheen AanUitNet geheten. De aanvraag kun je niet via de app regelen. Op de website meld je je eenmalig aan en zoek je na inloggen Lingehaven Gorinchem op. Op de pagina van de haven staat aan de rechterkant het kopje Producten. Daar klik je op de groene button 'aanvragen' achter Winterligger Gorinchem. Daarnaast hebben wij een aantal zaken nodig om de aanvraag te kunnen beoordelen. Dit kun je mailen naar  lingehaven@gorinchem.nl

  • Naam, adres, telefoon, mailadres van de eigenaar van het schip
  • Naam en gegevens schip (lengte, breedte, doorvaarthoogte)
  • Kopie van je legitimatiebewijs
  • Bewijs van verzekering van het schip
  • Een recente foto van het schip

Schepen moeten in goede staat van onderhoud verkeren en er netjes uitzien. Na akkoord kun je profiteren van het aantrekkelijke wintertarief in de periode 1 oktober t/m uiterlijk 30 april. Permanente bewoning is niet toegestaan. Je moet een woonadres elders aan kunnen tonen bij aanmelding en een postadres is niet afdoende. Het stoken op houtkachels of allesbranders is niet toegestaan in de Lingehaven i.v.m. rookoverlast. Wintergasten kunnen gebruik maken van elektra, drinkwater en WIFI