Overnachten

Passanten leggen boot vast

Overnachten

De Lingehaven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen om te overnachten. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug zijn er zo’n 25 ligplaatsen zonder brughoogtebeperking. Vanaf de andere kant kunnen schepen tot een hoogte van 3,60 meter de haven binnenvaren.

De haven heeft geen vaste plekken. Bij aankomst kies je zelf een vrije ligplaats uit aan de langsteigers of in de boxen. Iedere plek is voorzien van een uniek vijfcijferig nummer, welke je nodig hebt om je verblijf te activeren in de App Easy to Pay AanUit. Passanten mogen maximaal twee weken achtereen in de haven overnachten. Je kunt als passant geen ligplaats reserveren. Dat is meestal ook niet nodig: dagelijks komen en gaan er gasten dus een plekje is vaak zo gevonden. Voor een groep (bijvoorbeeld een watersportvereniging) maken we een uitzondering en kunnen we meestal wel reserveren.

Groep of watersportvereniging?

Heb je een reünie met de watersportvereniging? Zoek je met een groep schepen een leuke plek om de nacht door te brengen? Neem dan contact op met de Lingehaven. Groepen en watersportverenigingen zijn de enige uitzondering op de regel; in overleg kunnen we daarvoor wel reserveren. Wij bepalen bij groepen de ligplaatsen in de haven. Verder helpen we graag met tips voor een leuk verblijf in Gorinchem. We kunnen helpen met suggesties voor een eetadres in de binnenstad, een stadswandeling of een bezienswaardigheden in de buurt, zoals Slot Loevestein. Er is genoeg te beleven in en rond Gorinchem. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.