Overnachten

Passanten leggen boot vast

Overnachten

De Lingehaven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen om te overnachten. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug zijn er zo’n 25 ligplaatsen zonder brughoogtebeperking. Vanaf de andere kant kunnen schepen tot een hoogte van 3,60 meter de haven binnenvaren.

De haven heeft geen vaste plekken. Bij aankomst kies je zelf een vrije ligplaats uit aan de langsteigers of in de boxen. Ligplekken zijn voorzien van een vijfcijferig nummer dat begint met 66. Dit nummer heb je nodig om je verblijf te activeren in de app Easy2Pay AanUit. Passanten mogen maximaal twee weken achtereen in de haven overnachten. Je kunt als passant geen ligplaats reserveren. Dat is eigenlijk ook niet nodig: dagelijks komen en gaan er gasten dus een plekje is bijna altijd zo gevonden. In het hoogseizoen kun je eventueel rekening houden met het tijdstip van aankomst: eerste helft van de middag is de keuze aan plekken meestal het grootst.

Groep of watersportvereniging?

Heb je een reünie met de watersportvereniging? Zoek je met een groep schepen een leuke plek om de nacht door te brengen? Neem dan contact op met de Lingehaven. Groepen en watersportverenigingen zijn de enige uitzondering op de regel; in overleg kunnen we daarvoor wel reserveren. Wij bepalen bij groepen de ligplaatsen in de haven. Verder helpen we graag met tips voor een leuk verblijf in Gorinchem met suggesties voor een eetadres in de binnenstad, een stadswandeling of een bezienswaardigheden in de buurt, zoals Slot Loevestein. Er is genoeg te beleven in en rond Gorinchem. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.