Voorzieningen

voorziening

Voorzieningen

Stroom en drinkwater

De steigers zijn voorzien van stroom- en drinkwaterautomaten. Nadat je je verblijf hebt geactiveerd met AanUit.net, kun je hetzelfde doen om stroom en water te ontvangen. De stroompalen zijn voorzien van duidelijke instructies hoe je dit kunt doen. De minimale afname van drinkwater is 100 liter.

Sanitairgebouw

De Lingehaven heeft een goed verzorgd sanitairgebouw met douches en toiletten.  Er zijn ook wasmachines (incl. wasmiddel), een droger en een uitstortpunt voor chemisch toilet. Roken en honden zijn niet toegestaan in het gebouw. Wanneer je je aanmeldt met AanUit.net, ontvang je een berichtje met de toegangscode van het gebouw. Als je je ligplaats op kantoor afrekent, staat de code op de bon. Daarmee heb je tijdens je gehele verblijf toegang tot de sanitaire voorzieningen. Het voorzieningengebouw bevindt zich tussen de Lingesluis en de Peterbrug. (Kriekenmarkt 2; het witte gebouw met gekruist houtwerk aan de buitenzijde)

Warm douchen doe je met een 1 euromunt, wasmachines en drogers bedien je met de aanuit.net app.

Wifi

De gehele Lingehaven heeft ontvangst voor wifi. Bij het activeren of afrekenen van het havengeld ontvang je ook gelijk een berichtje van AanUit.net met de gratis wifi-code. Daarmee kun je je aanmelden op het netwerk Lingehaven-Gast. Wanneer je op kantoor afrekent, staat de wifi-code op de bon. De WIFI-code wisselt regelmatig. Wanneer de code verandert tijdens je verblijf, krijg je een nieuwe code binnen.

Afval

De ondergrondse containers in de binnenstad zijn niet meer vrij toegankelijk. bewoners hebben een pasje. Speciaal voor de passanten Lingehaven zijn tijdelijke containers bij het sanitairgebouw geplaatst. Deze zijn zonder pas te openen. Deze tijdelijke containers worden vervangen door 3 defintieve passantencontainers voor de zomer 2023. Er komt er dan 1 op de havendijk, 1 op de Appeldijk en 1 bij het sanitairgebouw haven.

De reinigingsdienst heeft in de binnenstad Gorinchem om logistieke redenen geen scheiding van restafval en plastic/blik. Betekent dat dit NIET gescheiden ingeleverd kan worden in de binennstad.

Restafval: tijdelijke huisvuil ontainers bij het sanitairgebouw haven.
Glas bij de Kalkhaven of op de Grote Markt
Papier: bij kantoor Lingesluis
Batterijen/lampen: in de Jekko-bak in de wasruimte of op kantoor
Bilgewater: Afgiftepunt bij collega-haven WSV de Merwede
Vuilwaterpomp: tussen Lingesluis en Peterbrug (munten gratis op kantoor)
Chemisch toilet: uitstort in het sanitair gebouw Lingehaven

Kajakhuur

Voor €11,30 per dag(deel) huur je bij de Lingehaven al een kajak. Het is een groene manier om de mooie omgeving te leren kennen. In totaal beschikken we over 5 kajaks (voor één persoon). Je kunt gratis een kajak lenen als je het eerste uurtje groen bezig gaat. De voorwaarde is namelijk dat je dan ronddobberend vuil gaat vissen in de haven. Je krijgt van ons een vuilniszak, handschoenen en een prikstok mee.