Voorzieningen

voorziening

Voorzieningen

Stroom en drinkwater

De steigers zijn voorzien van stroom- en drinkwaterautomaten. Nadat je je verblijf hebt geactiveerd met Easy2Pay AanUit, kun je hetzelfde doen om stroom en water te pakken. De stroompalen en waterpalen zijn voorzien van instructies hoe je dit doet. De minimale afname van drinkwater is 100 liter. Heb je geen app? Dan kun je water en stroom gebruiken door met pin te betalen op kantoor. Neem dan het Ease2paynummer van stroom- of waterpunt mee. Anders kunnen we niets aanzetten op afstand.

Wasserette

De wasmachines en droger in het sanitairgebouw zijn te bedienen met de Ease2pay AanUit app. Supermakkelijk: geen gedoe met kleingeld en op je app zie je precies hoeveel de wasmachine nog draait voordat ie klaar is. Het wassen is altijd inclusief waspoeder. Er is een wasmiddelautomaat aan de machines gekoppeld, dus wasmiddel hoef je niet zelf mee te nemen. Heb je geen app? Dan kun je natuurlijk ook wassen, maar moet je wel het nummer meenemen van de wasmachine + je was in de machine stoppen. Daarna kom je naar het sluiskantoor, betaal je met pin op kantoor het wassen en zetten wij op afstand de machine voor je aan.

Sanitairgebouw

De Lingehaven heeft een prachtig vernieuwd en duurzaam sanitairgebouw met douches (gratis) en toiletten (unisex, dus geen gescheiden mannen- of vrouwenafdeling) en een uitstortpunt voor het chemisch toilet. Wanneer je bent aangemeld met Easy2Pay AanUit, ontvang je een bericht met de toegangscode. De codes kun je ook terugvinden onder de tegel liggeld in de Ease2pay app. En als je de ligplek op kantoor afrekent, staat de code op de bon. Daarmee heb je tijdens je gehele verblijf toegang tot de sanitaire voorzieningen. Het voorzieningengebouw bevindt zich tussen de Lingesluis en de Peterbrug. (Kriekenmarkt 2; het witte gebouw met gekruist houtwerk aan de buitenzijde)

Wifi

In de Lingehaven is wifi aanwezig. Na het activeren van je verblijf in de Lingehaven ontvang je een berichtje van Easy2Pay AanUit met de gratis wifi-code. Daarmee kun je je aanmelden op het netwerk Lingehaven-Gast. Wanneer je op kantoor afrekent, staat de wifi-code op de bon. De WIFI-code wisselt regelmatig. Wanneer de code verandert tijdens je verblijf, krijg je een nieuwe code binnen.

Vuilwaterpomp

Tussen de Lingesluis en de Peterbrug is een vuilwaterpomp aanwezig. Deze is te gebruiken vanaf het midden van de haven. De pomp is een grote zwarte kast die goed zichtbaar is vanaf de vaargeul. Je meert af aan de buitenzijde van de steiger en kunt de pomp bedienen via Ease2pay Aanuit. Bij de pomp hangen instructies over het wegpompen van vuil water.

Afval

De ondergrondse containers in de binnenstad zijn alleen toegankelijk voor bewoners. Voor passanten Lingehaven staan containers bij het sanitairgebouw. Na aanmelden in Ease2pay Aanuit voor je verblijf, ontvang je een code waarmee je de containers bij het sanitairgebouw kunt openen. De reinigingsdienst Waardlanden heeft in de binnenstad Gorinchem geen scheiding vooraf van restafval en plastic/blik. Betekent dat dit NIET gescheiden ingeleverd kan worden in de binnenstad.

Glas bij de Kalkhaven of op de Grote Markt
Papier: bij kantoor Lingesluis
Batterijen: op kantoor in de Jekkobak
Bilgewater: Afgiftepunt bij collega-haven WSV de Merwede