Voorzieningen

voorziening

Voorzieningen

Stroom en drinkwater

De steigers zijn voorzien van voldoende stroom- en drinkwaterautomaten. Nadat je je verblijf hebt geactiveerd met AanUit.net, kun je hetzelfde doen om stroom en water te ontvangen. De stroompalen zijn voorzien van duidelijke instructies hoe je dit kunt doen. De minimale afname van drinkwater is 100 liter.

Sanitairgebouw

De Lingehaven heeft een goed verzorgd sanitairgebouw met douches en toiletten.  Er zijn ook wasmachines (incl. wasmiddel), een droger en een uitstortpunt voor chemisch toilet. Roken en honden zijn niet toegestaan in het gebouw. Wanneer je je aanmeldt met AanUit.net, ontvang je een toegangscode per SMS. Als je je ligplaats op kantoor afrekent, staat de code op de bon. Daarmee heb je tijdens je gehele verblijf toegang tot de sanitaire voorzieningen. Het voorzieningengebouw bevindt zich tussen de Lingesluis en de Peterbrug. (Kriekenmarkt 2; het witte gebouw met houtwerk)
Douchen moet met een euro, wasserette kan vanaf seizoen 2021 met AanUit.net app

Wifi

De gehele Lingehaven heeft ontvangst voor wifi. Bij het activeren of afrekenen van het havengeld krijg je een gratis wifi-code per SMS. Daarmee kun je je aanmelden op het netwerk Lingehaven-Gast. Wanneer je op kantoor afrekent, staat de wifi-code op de bon. De WIFI-code wisselt regelmatig. Wanneer de code verandert tijdens uw verblijf, krijgt u de nieuwe code met SMS binnen.

Afval

De ondergrondse containers in de binnenstad zijn vrij toegankelijk.

Restafval: hoek Peterbrug, hoek Visbrug of halverwege het Eind
Glas/plastic: bij de Kalkhaven of op de Grote Markt
Papier: bij kantoor Lingesluis
Batterijen/lampen: in de Jekko-bak in de wasruimte of op kantoor
Bilgewater: Afgiftepunt bij collega-haven WSV de Merwede
Vuilwaterpomp: tussen Lingesluis en Peterbrug (munten gratis op kantoor)
Chemisch toilet: uitstort in het sanitair gebouw Lingehaven

Kajakhuur

Voor €10,- per dag(deel) huur je bij de Lingehaven al een kajak. Het is een groene manier om de mooie omgeving te leren kennen. In totaal beschikken we over 6 kajaks (voor één persoon). Je kunt gratis een kajak huren als je het eerste uurtje in de haven blijft. De voorwaarde is dan dat je hem gebruikt om ronddobberend vuil mee op te vissen. Je krijgt van ons een vuilniszak, handschoenen en een prikstok mee.