lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Lingehaven

Helaas zijn de Lingehaven en de Lingesluis tijdelijk gesloten i.v.m. landelijke maatregelen tegen het Coronavirus. We blijven in ieder geval dicht t/m dinsdag 28 april 2020. Zodra het kan, gaan we open. De adviezen van RIVM worden uiteraard door ons opgevolgd. We willen staan voor een gezellige en veilige haven voor onze gasten.
Hopelijk tot snel! Nog even geduld….

Heb je vragen over de Lingehaven, de Lingesluis en de komende tijd? Bel gerust naar kantoor. Wij zijn in deze periode op kantoor van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. In de weekenden is er niemand aanwezig. Ook op Goede vrijdag, paasmaandag en Koningsdag 2020 is ons kantoor gesloten. De haven invaren gaat niet: aan 1 zijde is de haven gesloten met de Lingesluis en bij de Korenbrug zijn de sluisdeuren ook dicht gedraaid. De Lingehaven invaren of doorvaren is niet mogelijk.
Kantoor is niet geopend voor bezoekers, maar we beantwoorden wel de telefoon en mail.  0183 659 314 of lingehaven@gorinchem.nl

Door vele bezoekers wordt de Lingehaven omschreven als de verrassing in de vesting. Wie de haven binnenvaart via de smalle Lingesluis weet wel waarom. De passantenhaven loopt dwars door de oude, schilderachtige binnenstad: van de sluis tot de Korenbrug. Daarmee is de haven aan de ene kant bereikbaar vanaf de Merwede en aan de andere kant vanaf de Linge, het Merwedekanaal en het Kanaal van Steenenhoek. Met leuke winkels, smakelijke restaurants, theaters en een bioscoop om de hoek is het een perfecte uitvalsbasis voor je boottrip.

De Lingehaven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen om te overnachten. De haven heeft geen vaste plekken. Bij aankomst kies je gewoon zelf een vrije ligplaats uit aan de langsteigers of in de boxen. Ligplekken hebben een vijfcijferig nummer, welke je nodig hebt om je verblijf te activeren. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug zijn er zo’n 25 ligplaatsen zonder brughoogtebeperking. Vanaf de andere kant kunnen schepen tot een hoogte van 3,60 meter de haven binnenvaren. Passanten mogen maximaal twee weken achtereen in de haven overnachten. Je kunt als passant geen ligplaats reserveren, alleen als je met een groep of watersportvereniging wilt overnachten.

Groep of watersportvereniging?

Heb je een reünie met de watersportvereniging? Zoek je met een groep schepen een leuke plek om de nacht door te brengen? Reserveer dan een plaats in de Lingehaven! Groepen en watersportverenigingen zijn de enige uitzondering op de regel; daarvoor kunnen we wel reserveren. Daarnaast helpen we je graag met de leukste tips om de nacht door te brengen: een eetadres in de binnenstad, een stadswandeling of bezienswaardigheden in de buurt, zoals Slot Loevestein. Er is genoeg te beleven in en rond Gorinchem. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Overnachten in historische haven

In het verlengde van de Lingehaven bevindt zich de historische haven van Gorinchem. De haven biedt 6 vaste ligplaatsen aan de rand van de binnenstad, nabij korenmolen Nooit Volmaakt. Deze ligplaatsen zijn eigendom van de gemeente Gorinchem en worden verhuurd aan bewoonde, historische schepen. Op dit moment zijn alle vaste ligplaatsen in de historische haven bezet.

Kun je met je boot niet onder de Korenbrug door of ligt de haven vol? Dan mag je als passant in de historische haven afmeren. Vraag wel toestemming om langszij te liggen of neem een vrije ligplaats als een bewoner met schip tijdelijk weg is. Het passantentarief in deze haven is hetzelfde als in de Lingehaven. Een uitzondering geldt voor erkende historische schepen, vergelijkbaar met de bewoonde schepen. In dat geval krijg je een korting van 50% op het passantentarief. Je kunt in de historische haven niet profiteren van stroom- of watervoorzieningen.