lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Lingehaven

Haven in historische binnenstad

De ligging van Gorinchem aan de Merwede en de Linge heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers. Voor de pleziervaart is de gemeentelijke Lingehaven een prachtige uitvalsbasis. In 1988 is de Lingehaven en jachtensluis na een grootse renovatie opgeleverd. We ontvangen de pleziervaart nu op de plek waar vroeger de beroepsvaart levendigheid, werk en welvaart de stad inbracht. Waar u ook afmeert in de haven, u wandelt zo naar terrassen, restaurants, winkels, biosccoop, theater en er is heel vaak iets leuks te doen in Gorinchem!

Welkom!

De Lingehaven loopt van de Lingesluis tot aan de Korenbrug. En is daarmee aan de ene zijde bereikbaar vanaf de Merwede, aan de andere zijde vanaf de Linge, het Merwedekanaal en kanaal van Steenenhoek. De haven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug hebben we 25 ligplekken zonder hoogtebeperking.
Over de haven liggen 3 vaste bruggen die bij normaal peil van NAP +0,80 deze hoogtes hebben:
Peterbrug en Visbrug doorvaarthoogte van 2.85 m.
Korenbrug doorvaarthoogte van 3.60 m.

Groen

Wij vinden het belangrijk om de Lingehaven tegen een groen licht te houden. Er zijn altijd winstpunten te behalen op het gebied van duurzaamhheid. Natuurlijk komt oog voor natuur en milieu ook tot uitdrukking in de Blauwe Vlag. Maar het is goed om niet achterover te leunen. Zo zijn we bezig om in 2018 de schoonmaak van ons santitairgebouw en kantoor groen te krijgen. Dus andere schoonmaak en produkten die minder milieubelastend zijn. Alle verlichting en kranen worden opnieuw onder de loep genomen in het kader van energiezuinig.

Maatschappelijk betrokken

Ook onze betrokkenheid met de binnenstad, de bewoners, de middenstand en de horeca vinden we belangrijk. Lingehaven staat midden in de maatschappij, de centrale ligging van de haven in de historische binnenstad zorgt daar zeker voor. Verder vinden we het ook belangrijk om onze gasten de weg te wijzen in de stad en de omgeving. Waar haal je wat vandaan. Wat is leuk om te doen. Er is genoeg en groen te doen! Ontdek de omgeving, huur bij de Lingehaven een fiets en maak een Rondje Pontje. Of huur een dagje een kajak bij de haven.

Duurzaamheidsplan Gemeente Gorinchem

Informatie