lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14

Blauwe vlag

De Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een keurmerk voor jachthavens op het gebied van milieu en veiligheid. Er wordt bij de keuring ook gekeken of de voorzieningen in de haven schoon en verzorgd zijn. De Blauwe Vlag wordt telkens voor één jaar toegekend en moet je jaarlijks opnieuw verdienen. Daarvoor wordt de haven in het seizoen bezocht en gekeurd. In 2017 heeft Lingehaven voor het 7de jaar op een rij de Blauwe Vlag toegekend gekregen. Natuurlijk zijn wij als haven blij en trots op dit certificaat!. Meer weten? Kijk dan op www.blauwevlag.nl.

Ambitie op gebied duurzaamheid

De Lingehaven Gorinchem laat met de Blauwe Vlag zien dat we als stadhaven hechten aan duurzaamheid en kwaliteit. Maar daarmee zijn we niet “binnen” . Het is belangrijk te kijken naar verbeterpunten en oog te hebben voor innovatie. Niet alles kun je vandaag in je haven of je werkwijze inpassen. Soms is er meer tijd of geld voor nodig. Belangrijk is wel dat je over mogelijkheden nadenkt en kansen pakt of maakt. Lingehaven heeft een MVO verklaring en sluit zich uiteraard ook aan bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Gorinchem waar we onderdeel van zijn.

Blauwe Vaantje

Gebruikers van jachthavens kunnen zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu. Door zuinig om te gaan met water, energie en brandstof, door afval te scheiden, door milieuvriendelijke verven te (laten) gebruiken bij het onderhoud van uw schip en door andere pleziervaarders aan te moedigen ook zorgvuldig met het milieu om te gaan. Vraag op ons havenkantoor naar het gratis blauwe vaantje. Met dit vaantje in de mast laat u zien de beginselen van de Blauwe Vlag te ondersteunen.

Help mee alles schoon te houden

We willen passanten en omwonenden oproepen de haven schoon te houden. Gooi geen rommel in het water. En een vuilniszak gaat uiteraard in de ondergrondse containers (gratis). Zet niet “eventjes” een volle vuilniszak op de steiger, maar loop gelijk met vuilnis naar de container. En we weten dat er vaak goede bedoelingen zitten bij het “eendjes voeren”, maar dit levert veel overlast. Het trekt namelijk ongedierte aan zoals ratten en brengt ook veel eenden- en ganzenpoep op de steigers. Samen houden we de fraaie binnenstadshaven schoon.