Bereikbaarheid

golftest

Bereikbaarheid

met openbaar vervoer

Per trein

Op ongeveer een kilometer vanaf de Lingesluis ligt het station Gorinchem. De afstand is te fietsen of te wandelen door de oude binnenstad of over de prachtige vestingwal. Je kunt er echter ook voor kiezen om naar bushalte Walstraat te lopen (9 minuten) en vanaf daar verder te gaan.

Station Gorinchem ligt op de R-net MerwedeLingelijn en verbindt Geldermalsen met Dordrecht. Deze treinverbinding is de snelste manier om met het openbaar vervoer naar Rotterdam te gaan. Ook is er een uitstekende snelle busverbinding van Gorinchem naar station Utrecht Centraal.

Raadpleeg de website of de app van 9292OV om de meest actuele aansluitingen te zien.

Per veerpont

Vanaf Buiten de Waterpoort in Gorinchem – ongeveer 200 meter vanaf de Lingesluis – bevindt zich de veersteiger van Riveer. Hiervandaan vertrekken veerponten naar de plaatsen Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld. De veerdienst is niet alleen een praktische manier om van A naar B te gaan; het is ook nog de leukste manier om aan de andere kant van de rivier te komen.

Wil je in de gezellige historische binnenstad van Gorinchem verblijven en leuke dingen ontdekken? Dat kan! Vanuit Gorinchem is er veel te beleven: in de stad zelf en in de directe regio. Leuke bestemmingen doe je met de pont aan. Ga cultuur snuiven in vestingstad Woudrichem, wandelen in nationaal park De Biesbosch of de toeristische trekpleisters Slot Loevestein of Fort Vuren bezoeken. Of simpelweg een dagje hoppen op het water, zonder zelf te hoeven varen? Het kan allemaal! Met Riveer geniet je van alles wat de regio te bieden heeft.

Ontdek de dienstregeling en de verschillende vaarroutes op de website van Riveer.