Corona-maatregelen

corona

Corona en maatregelen bij de Lingehaven

We doen het samen met jou

Met de versoepeling van de corona-maatregelen bewegen we ons naar een anderhalvemetersamenleving. Dit moeten personeel en passanten vooral samen doen. Onderstaande maatregelen neemt de Lingehaven om de situatie in de haven veilig te laten zijn. Daarbij is jouw medewerking als watersporter onmisbaar.

Basismaatregelen corona

Houd 1,5 meter afstand

De anderhalvemeter-maatregel is overal van kracht, dus ook in de haven en de sluis. Voor een verblijf in de Lingehaven gelden daarom de volgende regels:

  • Vaar alleen samen met gezinsleden/huisgenoten.
  • Samenkomst van groepen is niet toegestaan.
  • Passeren op de steigers is een aandachtspunt. Zie je iemand aankomen, blijf dan aan boord of wacht op een plek waar je elkaar veilig kunt passeren. Loop zoveel mogelijk in dezelfde richting over de steigers en kruis elkaar niet.
  • Het is niet toegestaan om op de steigers te zitten of te verblijven. Huisdieren laten verblijven op de steigers is ook niet toegestaan; deze moeten aan boord van je schip worden gehouden.

Openingstijden

De Lingesluis en het Lingehavenkantoor zijn geopend van 09.00 tot 19.00 uur. Wanneer je voor of na die tijd de haven wilt invaren of verlaten, is dat mogelijk via de Korenbrug. Bij aankomst altijd gelijk aanmelden met AanUit.net.

RESERVEREN VOOR EEN LIGPLAATS IS NIET MOGELIJK.

Sanitaire voorzieningen

Passanten kunnen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Wij adviseren wel om drukte in douches en wasruimte te vermijden.

Het water van eigen sanitaire voorzieningen ben je verplicht te lozen via de vuilwaterpomp van de haven. Munten hiervoor zijn gratis te verkrijgen bij het Lingehavenkantoor.

Afrekenen

Afrekenen kunnen schepen zelf aan boord doen met AanUit.net. Dit is een digitaal betalingssysteem voor het afrekenen van havengeld, stroom en water. U kunt thuis al de app op uw telefoon of tablet zetten. Betalen via de website van AanUit.net kan ook. U hoeft dan dus niet op het havenkantoor langs te komen. Dit is de veiligste methode en raden wij met klem aan te gebruiken. Heeft u hulp nodig, lukt het digitaal niet? Laat het weten en we helpen graag. Je kunt op kantoor overigens alleen pinnen. Contant geld wordt niet aangenomen.

Heeft u nog een groene stempelkaart? Dit is het laatste jaar dat je de stempels in kunt leveren, ongeacht de hoeveelheid stempels. De kaart kun je laten verzilveren op kantoor. Voor iedere gespaarde stempel ontvang je een korting. Zijn er meer gasten op kantoor? Vermijd drukte, wacht buiten en houd 1,5 meter afstand.