Corona-maatregelen

corona

Corona en maatregelen bij de Lingehaven

We doen het samen met jou

Onderstaande maatregelen neemt de Lingehaven om de situatie in de haven veilig te laten zijn. Daarbij is jouw medewerking als watersporter onmisbaar.

Basismaatregelen corona

Houd 1,5 meter afstand

De anderhalvemeter-maatregel is overal van kracht, dus ook in de haven en de sluis. Voor een verblijf in de Lingehaven gelden daarom de volgende regels:

  • Passeren op de steigers is een aandachtspunt. Geef elkaar de ruimte en houd rekening met elkaar.
  • Het is niet toegestaan om op de steigers te zitten of te verblijven. Huisdieren neerzetten op de steigers is ook niet toegestaan; dieren houd je aan boord van je schip.

Openingstijden

Lingehaven is het hele jaar open voor bootgasten

In de wintermaanden zijn passanten ook van harte welkom. Kom je vanaf de Merwede, maak dan gebruik van de Merwedesluis en vaar de haven via de Korenbrug (hoogte 3,60 mtr) in. De Lingesluis is in de winter niet open. Op verzoek is het op een doordeweekse dag soms mogelijk een schutting te krijgen. De Merwedesluis is 6 dagen per week open in de winter en daarom vaak een handiger alternatief in de wintermaanden.

Sanitaire voorzieningen

Passanten en winterliggers kunnen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Denk aan voldoende afstand in een sanitairgebouw waar de ruimte natuurlijk beperkt is. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte.

Afrekenen

Afrekenen kunnen schepen zelf aan boord doen met AanUit.net. Dit is een digitaal betalingssysteem voor het afrekenen van havengeld, stroom en water. Je kunt thuis al de app op je telefoon of tablet zetten. Betalen via de website van AanUit.net kan ook. Je hoeft dan dus niet op het havenkantoor langs te komen.  Heb je hulp nodig, lukt het digitaal niet? Bel ons en we helpen graag.