Corona-maatregelen

corona

Corona en maatregelen bij de Lingehaven

We doen het samen met jou

Onderstaande maatregelen neemt de Lingehaven om de situatie in de haven veilig te laten zijn. Daarbij is jouw medewerking als watersporter onmisbaar.

Basismaatregelen corona

Houd 1,5 meter afstand

De anderhalvemeter-maatregel is overal van kracht, dus ook in de haven en de sluis. Voor een verblijf in de Lingehaven gelden daarom de volgende regels:

  • Vaar alleen samen met gezinsleden/huisgenoten.
  • Samenkomst van groepen is niet toegestaan.
  • Passeren op de steigers is een aandachtspunt. Zie je iemand aankomen, blijf dan aan boord of wacht op een plek waar je elkaar veilig kunt passeren. Loop zoveel mogelijk in dezelfde richting over de steigers en kruis elkaar niet.
  • Het is niet toegestaan om op de steigers te zitten of te verblijven. Huisdieren laten verblijven op de steigers is ook niet toegestaan; deze moeten aan boord van je schip worden gehouden.

Openingstijden

Donderdag 1 april 2021 start het seizoen

De Lingesluis is in april 7 dagen per week open van 10-16 uur. Gasten zijn van harte welkom. Meld je bij aankomst aan via AanUit.net app of bel naar het kantoor voor vragen 0183 659 314 of mail lingehaven@gorinchem.nl

Sanitaire voorzieningen

Passanten en winterliggers kunnen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Denk aan de anderhalvemeter. In de openbare gedeelten van de douches en in het wasgedeelte is een mondkapje verplicht. Er mogen maximaal 2 personen tegelijk in deze ruimtes zijn.

Afrekenen

Afrekenen kunnen schepen zelf aan boord doen met AanUit.net. Dit is een digitaal betalingssysteem voor het afrekenen van havengeld, stroom en water. U kunt thuis al de app op uw telefoon of tablet zetten. Betalen via de website van AanUit.net kan ook. U hoeft dan dus niet op het havenkantoor langs te komen. Dit is de veiligste methode en raden wij daarom aan. Heeft u hulp nodig, lukt het digitaal niet? Bel ons en we helpen graag.