Corona-maatregelen

corona

Corona en maatregelen bij de Lingehaven

We doen het samen met jou

Onderstaande maatregelen neemt de Lingehaven om de situatie in de haven veilig te laten zijn. Daarbij is jouw medewerking als watersporter onmisbaar.

Basismaatregelen corona

Houd 1,5 meter afstand

De anderhalvemeter-maatregel is overal van kracht, dus ook in de haven en de sluis. Voor een verblijf in de Lingehaven gelden daarom de volgende regels:

  • Vaar alleen samen met gezinsleden/huisgenoten.
  • Samenkomst van groepen is niet toegestaan.
  • Passeren op de steigers is een aandachtspunt. Zie je iemand aankomen, blijf dan aan boord of wacht op een plek waar je elkaar veilig kunt passeren. Loop zoveel mogelijk in dezelfde richting over de steigers en kruis elkaar niet.
  • Het is niet toegestaan om op de steigers te zitten of te verblijven. Huisdieren laten verblijven op de steigers is ook niet toegestaan; deze moeten aan boord van je schip worden gehouden.

Openingstijden

De Lingesluis is van november tot en met maart enkel op afspraak beschikbaar tussen 10.00 tot 16.00 uur. Geef minimaal een dag van telefonisch aan dat je door de sluis wilt. Wanneer je voor of na die tijd de haven wilt invaren of verlaten, is dat mogelijk via de Korenbrug. Bij aankomst altijd gelijk aanmelden met AanUit.net.

Het Lingehavenkantoor is niet toegankelijk voor bezoekers. Voor vragen kun je ons telefonisch bereiken via 0183 - 659 314 (van 9.00 tot 16.00 uur) of stuur een e-mail naar lingehaven@gorinchem.nl.

Sanitaire voorzieningen

Passanten en winterliggers kunnen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. In de openbare gedeelten van de douches en in het wasgedeelte is een mondkapje verplicht. Er mogen maximaal 2 personen tegelijk in deze ruimtes.

Afrekenen

Afrekenen kunnen schepen zelf aan boord doen met AanUit.net. Dit is een digitaal betalingssysteem voor het afrekenen van havengeld, stroom en water. U kunt thuis al de app op uw telefoon of tablet zetten. Betalen via de website van AanUit.net kan ook. U hoeft dan dus niet op het havenkantoor langs te komen. Dit is de veiligste methode en raden wij met klem aan te gebruiken. Heeft u hulp nodig, lukt het digitaal niet? Bel ons en we helpen graag.

Een winterligplaats vraag je aan via de website van AanUit.net (niet mogelijk via app). Op de website van AanUit.net meld je eenmalig aan en zoek je na inloggen Lingehaven Gorinchem op. Op de pagina van de haven staat aan de rechterkant het kopje Producten. Daar klik je op de groene button 'aanvragen' achter Winterligger Gorinchem. Neem contact op zodra dit gedaan is.