Corona-maatregelen

corona

Corona en maatregelen bij de Lingehaven

We doen het samen met jou

Met de versoepeling van de corona-maatregelen bewegen we ons naar een anderhalvemetersamenleving. Dit moeten personeel en passanten vooral samen doen. Onderstaande maatregelen neemt de Lingehaven om de situatie in de haven veilig te laten zijn. Daarbij is jouw medewerking als watersporter onmisbaar.

Basismaatregelen corona

Houd 1,5 meter afstand

De anderhalvemeter-maatregel is overal van kracht, dus ook in de haven en de sluis. Voor een verblijf in de Lingehaven gelden daarom de volgende regels:

  • Vaar alleen samen met gezinsleden/huisgenoten.
  • Samenkomst van groepen is niet toegestaan (max. 3 personen).
  • Passeren op de steigers is een aandachtspunt. Zie je iemand aankomen, blijf dan aan boord of wacht op een plek waar je elkaar veilig kunt passeren. Loop zoveel mogelijk in dezelfde richting over de steigers en kruis elkaar niet.
  • Het is niet toegestaan om op de steigers te zitten of te verblijven. Huisdieren laten verblijven op de steigers is ook niet toegestaan; deze moeten aan boord van je schip worden gehouden.

Openingstijden

De Lingesluis en het Lingehavenkantoor zijn tot nader order zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Wanneer je voor of na die tijd de haven wilt invaren of verlaten, is dat mogelijk via de Korenbrug. Bij aankomst gelieve meteen aanmelden met AanUit.net.

RESERVEREN VOOR EEN LIGPLAATS IS NIET MOGELIJK.

Afmeren

Ga niet te dicht tegen een ander schip aan liggen, meer zoveel mogelijk gespreid af in de haven. Bezet geen 2 boxen naast elkaar, maar sla een box over.

Afrekenen

Afrekenen kunnen schepen zelf aan boord doen met AanUit.net. Dit is een digitaal betalingssysteem voor het afrekenen van havengeld, stroom en water. U kunt thuis al de app op uw telefoon of tablet zetten. Betalen via de website van AanUit.net kan ook. U hoeft dan dus niet op het havenkantoor langs te komen. Dit is de veiligste methode en raden wij met klem aan te gebruiken. Heeft u hulp nodig, lukt het digitaal niet? Laat het weten en we helpen graag. Je kunt alleen pinnen.

Heeft u nog een groene stempelkaart? Dit zou het laatste jaar zijn dat je de stempels in kunt leveren, ongeacht de hoeveelheid stempels. Zolang de corona-maatregelen van kracht zijn, kunnen we de stempelkaart niet verzilveren. Dit kan alleen op kantoor, en wij willen aanloop naar kantoor zo veel mogelijk vermijden. Vanaf het moment dat de maatregelen afgelopen zijn, heb je nog een jaar om de kaart in te leveren.

Sanitaire voorzieningen

Passanten kunnen geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Het voorzieningengebouw met douches, toiletten, wasmachine en droger blijft in ieder geval tot 1 juli gesloten. Al onze gasten moeten beschikking hebben over eigen sanitair aan boord. Het water van eigen sanitaire voorzieningen ben je verplicht te lozen via de vuilwaterpomp van de haven. Munten hiervoor zijn gratis te verkrijgen bij het Lingehavenkantoor. Wil je de uitstort van het chemisch toilet gebruiken? Overleg dan met het personeel tijdens de openingstijden van het havenkantoor.