Bereikbaarheid

deelnemers

Bereikbaarheid

Ik kom met de auto
We raden je aan om zo min mogelijk met de auto te komen. Doorstroming van verkeer in de binnenstad is een stuk lastiger en er geldt een parkeerverbod langs de haven. Er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op de Appeldijk en Havendijk. Het Eind en de Kriekenmarkt worden afgesloten voor verkeer. De Tolsteeg is deze dag bij uitzondering tweerichtingsverkeer zodat Buiten de Waterpoort wel bereikbaar blijft voor bestemmingsverkeer.

Parkeren buiten het stadscentrum is wel mogelijk. Dit kan op de volgende plaatsen:

  • Parkeerterrein Mercon Montage (Nieuwe Wolpherensedijk): +/- 20 minuten loopafstand
  • Parkeerterrein Spijksepoort (Spijksedijk): +/- 15 minuten loopafstand.

Ik kom vanaf de overkant
In verband met de Open havendag zijn er aanpassingen in de dienstregeling van Riveer. Download de Riveer app op je mobiel en zie de acturele vaartijden en koop ook in de app makkelijk je tickets. Maak je geen gebruik van de Riveer app? Houd er dan rekening mee dant je NIET contant kunt betalen aan boord (wel pinnen) en kijk voor de dienstregeling op www.riveer.nlĀ 

Parkeerverbod langs Lingehaven

Vanwege de Open Havendag geldt op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei een parkeerverbod langs de Lingehaven. Voor voertuigen die er toch staan is een wegsleepregeling van kracht. Vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur mag u niet meer parkeren op de Havendijk tussen de Korenbrug en Visbrug. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur mag u niet meer parkeren op de Appeldijk, de Kriekenmarkt, de Krommenhoek (t.h.v. huisnummers 1 en 3) en het Eind. Het parkeerverbod geldt tot zaterdag 19.00 uur.