lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Veiligheid op het water

Varen doe je samen

Het wordt steeds drukker op het water. Het project ‘Varen doe je samen!’ geeft voorlichting over veilig varen en veel bruikbare tips over het beperken van risico’s die ontstaan als de beroeps- en recreatievaart in elkaars vaarwater zitten. In de zogenaamde Knooppuntenboekjes worden ruim 100 (mogelijk gevaarlijke) locaties beschreven waar beroeps- en recreatievaart het water delen, de Boven Merwede is daar een voorbeeld van. www.varendoejesamen.nl 

Intensieve scheepvaart en hinderlijke golfslag

De Merwede bij Gorinchem is de drukste vaarroute in Europa. Pleziervaart, beroepsvaart, veerdienst, snelle schepen, bijzondere transporten, we maken allemaal gebruik van dezelfde vaarweg. Dat gaat goed wanneer we rekening met elkaar houden.
Zorg dat er aan boord geen spullen kunnen omvallen wanneer u met een jacht de Merwede op gaat. U dient op deze druk bevaren rivier altijd voorbereid te zijn op mogelijke hinderlijke golfslag. Maak van te voren dus een ronde aan boord: berg los gerei op en zet preventief spullen vast.

Gratis knooppuntenboekjes

Zorg dat je een goede waterkaart en een almanak aan boord hebt als je het water op gaat. Een aanvullende leuke en handige tip is de gratis App met Knooppuntenboekjes!
Varen doe je samen en LPV hebben ook gezamenlijk een folder uitgebracht die zeker de moeite waard is om eens goed te bekijken. Veilig varen langs een veerpont.

Berichten aan de scheepvaart

Bekijk hier de berichten aan de scheepvaart om op de hoogte te blijven van stremmingen en werkzaamheden op het water. Het is een site met veel informatie over vaarwegen in het binnen- en buitenland.

Waterstanden

Wanneer is het hoog of laag water? Wat zijn de verwachtingen? Dat kun je nalezen op waterinfo@rws.nl

Kinderen aan boord?

Jonge kinderen aan boord? Laat ze altijd een zwemvest dragen!