lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Passagierschepen

Steiger voor cruise-schepen

De steiger voor passagierschepen is in de tweede voorhaven van Gorinchem. In het verlengde van de steiger veerdienst Riveer. Het terrein heet Buiten de Waterpoort (= ook de straatnaam). Deze locatie is direct tegen de historische stadskern van Gorinchem gelegen, op loopafstand van alle gezelligheid en winkels van de fraaie historische binnenstad.

Tarieven 2020

Reserveringskosten  € 35,85 per dag(deel)
Havengeld      € 0,21 per m3 (lengte x breedte x diepgang schip)
Water              € 2,03 per m3 + € 11,00 per keer (op aanvraag mogelijk)
Stroom            € 0,33 per kw + € 11,00 per keer (op aanvraag mogelijk)

Verordening kadegelden 2020 gemeente Gorinchem

Voetgangersgebied en uitzonderingen

De steiger bevindt zich in een voetgangersgebied. Daarom is dit terrein afgesloten met een beweegbare paal. Het terrein afrijden is altijd mogelijk. De auto dicht bij de paal rijden en de paal zakt dan automatisch. Om van buitenaf het terrein op te komen, kunt u gebruik maken van de meldknop (24/7 bewaking met cameratoezicht) Monteurs of vervoer t.b.v. bevoorrading van het schip kunnen, na melding bij de paal, dus altijd het schip bereiken.

Afval

Passagiersschepen die de steiger hebben gereserveerd kunnen contact opnemen met Reinigingsdienst Waardlanden 0183  68 1111 info@waardlanden.nl. U kunt melden dat u de steiger voor passagiersschepen Buiten de Waterpoort in Gorinchem gebruikt. Zij maken dan met u een afspraak over het ophalen van vuil. Wanneer u al van te voren weet dat u afval wilt aanbieden, is het raadzaam al een paar dagen voor uw komst even contact op te nemen met de reiniging.

Reserveren

Passagierschepen moeten altijd van te voren reserveren voor het gebruik van deze ligplaats. Een reservering staat pas vast nadat u van ons de bevestiging hebt ontvangen voor akkoord.
> Ga naar het reserveringsformulier.

Annuleringsvoorwaarden t/m 2019

Wanneer uw reservering is goedgekeurd kan er niet meer kosteloos geannuleerd worden.

Wij hanteren de volgende afspraken wanneer een reservering wordt geannuleerd:
Bij annulering tot 8 weken voor de reserveringsdatum ontvangt u 50% van de totale huursom retour. Bij annulering tot 4 weken voor de reserveringsdatum ontvangt u 25% van de totale huursom retour. Bij annulering binnen 4 weken voor de reserveringsdatum ontvangt u 10% van de totale huursom retour. Bij niet opdagen moet u alsnog het gehele bedrag betalen.
De reserveringskosten die u betaalt bij uw reservering krijgt u niet retour.

M.i.v. 2020 annuleringsvoorwaarden

Annuleren kan uitsluitend door het sturen van een email aan lingehaven@gorinchem.nl
Bij annulering tot 1 maand voor de reserveringsdatum wordt 50% korting gegeven op het havengeld van een nieuwe reservering voor de passagierssteiger in Gorinchem.
Bij een annulering minder dan 1 maand voor de reserveringsdatum wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.
Voor omboeking van schepen van dezelfde rederij voor dezelfde reservering (datum en tijd) is geen  nieuwe reservering nodig Een verzoek tot omboeken kan uitsluitend via een email aan  lingehaven@gorinchem.nl.
Wijziging van  datum, tijd, afmetingen schip, of factuuradres wordt gezien als een nieuwe reservering.
De reserveringskosten die u betaalt bij uw reservering krijgt u niet retour.

Voorrangsregel m.i.v. 2020

De gemeente Gorinchem werkt met 2 soorten reserveringen.

Op de passagierssteiger kunnen maximaal 2 schepen bij elkaar langszij afmeren. Uiteraard proberen we zo veel mogelijk rederijen en schepen een ligplek aan te bieden in Gorinchem. Het gebeurt dat we meer aanvragen krijgen dan we kwijt kunnen. Wanneer een reservering eenmaal bevestigd is door de Lingehaven, trekken we de reservering uiteraard niet meer in. Bij de planning hanteren we de volgende voorrangsregels:

  1. Reserveringen van de passagierssteiger in combinatie met een programma in Gorinchem en regio vallen in categorie 1. Deze reserveringen hebben voorrang wanneer er verschillende aanvragen zijn voor de passagierssteiger op hetzelfde tijdstip.
  2. Reserveringen die Gorinchem gebruiken om aan en af te meren zonder een programma aan te bieden in Gorinchem en regio, zijn uiteraard ook van harte welkom. Deze reserveringen vallen in categorie 2. We behandelen deze niet met voorrang wanneer er tegelijkertijd ook een aanvraag ligt van een rederij inclusief een programma in Gorinchem & regio voor de gasten aan boord.