lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Jan de Sterke

Stoomsleepboot Jan de Sterke

Gorinchem is een originele nog helemaal werkende stoomsleepboot rijk: de Jan de Sterke. Het schip is van 1913 en 14,37 x 3,70 mtr en heeft een diepgang van 1,65 mtr. De stoomboot is nog in originele staat, heeft geen motor en kan alleen varen op stoomkracht.  Het varend erfgoed wordt beheerd door een stichting. U kunt de stoomboot natuurlijk altijd bewonderen in Gorinchem. Onder stoom, met het typische geluid van de stoomfluit, is hij natuurlijk het mooiste om te zien. En ook dat kan want u ziet hem als deelnemer aan verschillende evenementen, zoals de Open Havendag Gorinchem en de intocht van Sinterklaas in Gorinchem.

Winter- en zomerligplek

De Lingehaven gemeente Gorinchem ondersteunt deze stichting met de verzorging van een ligplaats voor het fraaie schip met grote historische waarde. In de winter ligt de stoomboot naast de Lingesluis. En in de zomermaanden verhuist de Jan de Sterke naar een ligplaats aan de Ondervloed, als 7de schip in de Historische haven van Gorinchem waar hij natuurlijk ook erg goed past.

Contact

Wil je de stoomboot reserveren voor een evenement met historisch waardevolle schepen, zoekt Sinterklaas het perfecte schip voor een intocht, wil je informeren naar inhuurmogelijkheden van dit bijzonder varend erfgoed? Dan kunt u het beste contzact opnemen met de stichting. Ook wanneer u meer informatie zou willen hebben over vrijwilligerswerk kunt u het beste bij de stichting terecht met uw vragen.

Op dinsdag heeft de Stichting de vrijwilligersdag. Dat betekent dat u op dinsdag vaak langs de stoomboot kunt gaan en iemand aan het werk zult zien. Vrijwilligers staan meestal ook open voor een praatje over dit bijzondere schip.

www.jandesterke.nl
info@jandesterke.nl
06 250 20 396 of 0345 506 765