lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Historische Haven

6 ligplekken historische schepen

Gorinchem beschikt over een Historische Haven. Deze bevindt zich in het verlengde van de Lingehaven: een haven met 6 historische schepen net buiten de Korenbrug, aan de voet van de Korenmolen. Een mooie rustige plek aan de rand van de Gorinchemse binnenstad. De ligplaatsen zijn eigendom van de gemeente Gorinchem en worden verhuurd als vaste ligplaats aan bewoonde historisch waardevolle schepen.

Geen ligplek vrij

Op dit moment zijn alle ligplaatsen bezet. En we hebben geen zicht wanneer er eventueel ligplaatsen in toekomst vrij zouden komen. Mocht er een ligplaats beschikbaar komen waarvoor wij op zoek zijn naar geschikte kandidaat, dan maken we dat uiteraard bekend. De laatste keer dat dit speelde, hebben wij een bekendmaking geplaatst op de overkoepelende website www.havensenligplaatsen.nl  Iedereen die geinteresseerd was in de ligplaats én voldeed aan een aantal randvoorwaarden die in de advertentie omschreven stonden, konden reageren. Wij hanteren geen wachtlijsten. Wanneer er een ligplaats beschikbaar is maken wij dat dus openbaar en nodigen eventuele nieuwe bewoners dan uit om te reageren.

Overnachten als passant in Historische Haven

Dat kan, maar denk aan uw buren want dit zijn bewoonde schepen. Wanneer u langszij bij iemand wilt afmeren, vraag dan eerst toestemming. Wanneer een bewoner met schip weg is, mogen passanten op de vrije ligplaats overnachten. Er is hier geen stroom en geen water voor passanten. De voorzieningen staan immers op naam van de bewoners. Het passantentarief is hetzelfde als in de Lingehaven. Gasten hebben na aankomst een meldplicht. Je kunt betalen met AanUit.net. Of wanneer je dat fijner vindt kan er ook betaald worden op kantoor. Via AanUit.net geven we 10% korting aan onze gasten. Dus betalen op het havenkantoor is wel iets duurder.

Tarief historische schepen

Enige uitzondering op het reguliere passantentarief zijn historische schepen, vergelijkbaar met de bewoonde schepen die in deze haven liggen. Zij betalen een historisch tarief passanten (korting 50%). Dit kan NIET via AanUit.net geregeld worden. Dus in dat geval moet de scheepseigenaar zich komen melden op kantoor (Eind 5, 4201 CP Gorinchem) met zijn pas registratie historisch schip in de hoogste categorie.