lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Passantenhaven

Overnachten als passant

U kunt het hele jaar overnachten als passant. U zoekt een ligplek uit en vervolgens meldt u zich op kantoor. Hier rekent u havengeld af (liefst pinnen) en wij kunnen u ook toeristische informatie meegeven. Passanten mogen maximaal 2 weken aaneengesloten in de haven blijven liggen. Er zijn geen vaste ligplaatsen.

 

Reserveren gaat niet

U kunt als passant geen ligplek bij ons reserveren. Maar dat is ook niet nodig. Dagelijks komen en vertrekken er schepen. In het hoogseizoen kan het uiteraard drukker zijn, maar bijna altijd is er nog wel een plekje te vinden. En ziet u zelf geen plekje, overleg dan even op het sluiskantoor of er een plekje is ergens.

Groepen

Alleen voor groepen schepen maken wij een uitzondering. In overleg reserveren we ligplaatsen als u op stap wilt gaat met bijvoorbeeld de Watersportvereniging. Ook kunnen we helpen met tips voor groeps uitjes, waar te eten, wat te doen vanuit de Lingehaven. Neem dan gerust tijdig contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

Boodschappensteigers

Komt u met de boot naar de Lingehaven om even een terrasje te pikken of een boodschap te doen? Dat kan. Deze bezoekers worden verzocht gebruik te maken van de boodschappensteigers. Dat zijn steigers zonder voorzieningen als water en stroom en je mag er niet overnachten. Deze zijn juist bedoeld om overdag even te liggen. Je betaalt er geen havengeld. En je bezet geen plek voor schepen die wel een ligplaats voor de nacht zoeken. Leg je boot er in het hoogseizoen zo neer dat er eventueel nog iemand voor of achter je kan afmeren. Deze boodschappen steigers bevinden zich aan de zijde van de winkelstraten: achter de Langendijk en de Kortendijk.