lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Passantenhaven

Overnachten als passant

Je kunt het hele jaar overnachten als passant. Je zoekt zelf een ligplek uit en meld je meteen aan. Dat aanmelden kun je zelf doen vanaf je boot met AanUit.net (website of app). Vind je het fijner om geholpen te worden, dan kun je terecht op kantoor van de Lingehaven. We helpen graag met vragen over de AanUit app. Maar gewoon betalen of pinnen aan de kassa kan ook. Op kantoor betalen is wel wat duurder. Want via AanUit.net geniet je 10% digitale duurzaamheids-korting. Ben je op zoek naar tips of toeristische informatie, dan helpen we ook graag. Passanten mogen maximaal 2 weken aaneengesloten in de haven blijven liggen. Er zijn geen vaste ligplaatsen.

Reserveren gaat niet

Je kunt als passant geen ligplek bij ons reserveren. Maar dat is ook niet nodig. Dagelijks komen en vertrekken er schepen. In het hoogseizoen kan het uiteraard drukker zijn, maar bijna altijd is er nog wel een plekje te vinden. Zie je zelf geen plek? Overleg dan op het sluiskantoor want wij weten vaak nog wel een oplossing ergens.

Groepen

Alleen voor groepen schepen maken wij een uitzondering. In overleg reserveren we ligplaatsen als je op stap wilt gaat met bijvoorbeeld de Watersportvereniging. Ook kunnen we helpen met tips voor groeps uitjes, waar te eten, wat te doen vanuit de Lingehaven. Neem dan gerust tijdig contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

Boodschappensteigers

Kom je met de boot naar de Lingehaven om even een terrasje te pikken of een boodschap te doen? Dat kan. Deze bezoekers worden verzocht gebruik te maken van de boodschappensteigers. Dat zijn steigers zonder voorzieningen als water en stroom. Deze steigers zijn bedoeld om overdag te liggen. Je betaalt er tot 18 uur geen havengeld. En je bezet geen plek voor schepen die wel een ligplaats voor de nacht zoeken. Leg je boot zo neer dat er nog iemand voor of achter je kan afmeren. Deze boodschappen steigers bevinden zich aan de zijde van de winkelstraten: achter de Langendijk en de Kortendijk. Meld je altijd aan na het afmeren. Zet je bezoek AAN in AanUit.net bij aankomst en UIT bij vertrek. Pas na 18 uur betaal je havengeld.