Corona regeling 2020

golftest

Coronaregeling Cruisevaart 2021-2022

De onzekerheden blijven zowel de riviercruise als de afmeerlocaties voor cruisevaart niet bespaard. We worden overspoeld met annuleringen. Gorinchem kiest voorlopig voor een maatoplossing en wijkt hiermee af van de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden. We willen de branche tegemoet komen én we willen een werkbaar systeem in deze coronaperiode.

Wanneer de situatie enigszins stabiliseert (met oog op het virus) kan Gorinchem eenzijdig besluiten om het maatwerk op te heffen. In dat geval worden de rederijen uiteraard op de hoogte gebracht en gelden onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden weer.

Dit betekent voor reserveringen in 2021 en 2022:

  • Bij een reservering worden reserveringskosten gelijk in rekening gebracht. Deze administratieve kosten moeten ALTIJD betaald worden. Vrijblijvend reserveren kan niet.
  • ·De rekening voor het havengeld wordt per maand opgemaakt en in rekening gebracht.
  • ·Annuleren zonder havengeld te betalen kan tot 1 maand voor de start van een nieuwe maand. Dus reserveringen in de maand juni moeten ten minste voor 1 mei zijn geannuleerd. Worden ze na die datum geannuleerd, dan zal het havengeld volledig in rekening worden gebracht. Geef annuleringen per mail door voor de 1ste van de voorafgaande maand.

Programma

Heeft u interesse in een programma of wilt u weten wat er allemaal kan vanuit Gorinchem? Laat het ons weten. We nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorrang
Biedt u de passagiers een programma aan in/vanuit Gorinchem, Slot Loevestein of directe omgeving? Dan geniet het schip voorrang bij reserveringen. Geef dat dus aan bij een reservering!

De vooruitzichten zijn nog steeds onzeker. Gorinchem heeft besloten om reserveringen van 2022 te verzamelen maar nog niet in te boeken. Vanaf oktober 2021 wordt gestart met het invullen van de agenda en het versturen van facturen voor 2022. Zo hebben rederijen in 2021 nog niet te maken met deze kosten en kunnen we boekingen goed verdelen.

  • ·Vanaf oktober 2021 starten we met invulling kalender 2022
  • ·Vanaf oktober 2021 worden de facturen verstuurd met de reserveringskosten voor boekingen 2022. De facturen voor het havengeld volgen later (per maand en volgens de aangepaste annuleringsvoorwaarden)
  • Reserveren kan niet vrijblijvend. Alleen wanneer Gorinchem geen ligplek kan bieden op de aangevraagde datum, worden de kosten uiteraard niet in rekening gebracht.
  • Voor de reserveringen van 2023 hanteren we dezelfde werkwijze: deze boekingen worden verzameld en pas vanaf oktober 2022 bekeken.