Corona regeling 2020

golftest

Corona-regeling Cruisevaart

De onzekerheden blijven zowel de riviercruise als de afmeerlocaties voor cruisevaart niet bespaard. We worden overspoeld met annuleringen. Gorinchem kiest voorlopig voor een maatoplossing en wijkt hiermee af van de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden. We willen de branche tegemoet komen én we willen een werkbaar systeem in deze coronaperiode.

Wanneer de situatie enigszins stabiliseert (met oog op het virus) kan Gorinchem eenzijdig besluiten om het maatwerk op te heffen. In dat geval worden de rederijen uiteraard op de hoogte gebracht en gelden onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden weer.

Dit betekent tot nader order:

  • Bij een reservering 2021 worden reserveringskosten gelijk in rekening gebracht. Deze administratieve kosten moeten ALTIJD betaald worden. Vrijblijvend reserveren kan niet.
  • ·De rekening voor het havengeld wordt per maand opgemaakt en in rekening gebracht.
  • ·Annuleren zonder havengeld te betalen kan tot 1 maand voor de start van een nieuwe maand. Dus reserveringen in de maand juni moeten ten minste voor 1 mei zijn geannuleerd. Worden ze na die datum geannuleerd, dan zal het havengeld volledig in rekening worden gebracht. Geef annuleringen per mail door voor de 1ste van de voorafgaande maand.
  • Een rederij die al een reservering voor 2021 had gemaakt en/of betaald, ontvangt vanzelf een creditfactuur van het havengeld 2021. Zo betaalt iedereen alléén het reserveringsgeld op voorhand. Gorinchem berekent het havengeld per maand en past de versoepelde annuleringsvoorwaarden toe. Op deze wijze hebben alle betrokkenen dezelfde start in 2021.

Programma

Heeft u interesse in een programma of wilt u weten wat er allemaal kan vanuit Gorinchem? Laat het ons weten. We nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorrang
Biedt u de passagiers een programma aan in/vanuit Gorinchem, Slot Loevestein of directe omgeving? Dan geniet het schip voorrang bij reserveringen. Geef dat dus aan bij een reservering!

De vooruitzichten zijn vooralsnog mistig en de radars radeloos. Gorinchem heeft besloten om reserveringen van 2022 te verzamelen maar nog niet in te boeken. Pas in oktober 2021 start de Lingehaven met het invullen van de agenda en het versturen van facturen voor 2022. Zo hebben rederijen nog niet te maken met deze kosten.

  • ·Vanaf oktober 2021 starten we met invulling kalender 2022
  • ·Vanaf oktober 2021 starten we met het verzenden van facturen 2022
  • ·Reserveringen 2022 zijn welkom en worden verzameld. Reserveren kan niet vrijblijvend. Alleen wanneer Gorinchem geen plek kan bieden op de aangevraagde datum, worden de kosten niet in rekening gebracht.
  • ·De definitieve toezegging van ligplekken 2022 start in oktober 2021
  • ·Reserveringen voor 2022 gelieve in een aparte mail indienen ovv reservering 2022