Botenbeurs Gorinchem

golftest

Botenbeurs

Samengaan van professionals en liefhebbers

Door de coronamaatregelen waren grote evenementen in 2020 niet mogelijk. Helaas moest daarom ook de Botenbeurs Gorinchem op 25 en 26 september 2020 geannuleerd worden.

De volgende Botenbeurs staat gepland op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2021.

Hoe de wereld er met COVID-19 in het jaar 2021 uitziet is lastig te zeggen. We weten niet hoe maatregelen RIVM er uit zullen zien voor evenementen volgend jaar. We hopen en vertrouwen erop dat we september 2021 iets moois kunnen neerzetten. Via de website houden we jullie op de hoogte wanneer er meer bekend is. 

De Botenbeurs vindt ieder jaar plaats op de laatste vrijdag en zaterdag van september. Met ruim 30 voorgaande edities is het één van de langstlopende evenementen op het gebied van bootverkoop. Dit maakt de beurs tot een begrip aan het einde van het recreatieve vaarseizoen. Elk jaar is het weer een samengaan van mensen die zich professioneel bezighouden met scheepvaart, als ook de liefhebber die zijn boot zelf te koop aanbiedt. Dat zijn er iedere keer zo’n 100 - gloednieuw en tweedehands.

botenbeurs klein

Nautische markt op zaterdag

Op de zaterdag van de Botenbeurs is er een nautische markt rondom de haven en de toegang is gratis. Van tweedehands scheepsartikelen, accu’s, motoren, communicatie voor aan boord, tot stoffering en bootkappen: je vindt het er allemaal! Natuurlijk afgewisseld met gezellige kraampjes met een hapje en een drankje. Juist deze mix maakt de Gorcumse Botenbeurs tot een evenement met een uniek karakter, waar door iedereen van de watersport genoten wordt.

Een deelnemer vertelt:

"De Botenbeurs in de mooie pittoreske haven is altijd heel gezellig. De muziek en andere activiteiten maken het extra leuk. Juist daarom is een koper hier eerder geneigd om een vaartuig te kopen, dan op een zakelijke beurs."