lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14
Botenbeurs Gorinchem

Botenbeurs Gorinchem: een begrip

De Botenbeurs in de Gorcumse binnenstad is één van de langstlopende evenementen op het gebied van bootverkoop. De beurs is al ruim 30 jaar een begrip aan het einde van het recreatieve vaarseizoen en is dus geen eendagsvlieg. Elk jaar is het weer een samengaan van mensen die zich professioneel bezighouden met scheepvaart, als ook de liefhebber die zijn boot zelf te koop aanbiedt. Dat zijn er iedere keer zo’n honderd – gloednieuw én tweedehands. Dit maakt de beurs in de Gorcumse Lingehaven vrij uniek, vertelt een zakelijke bootverkoper die al tien jaar meedraait. “De Botenbeurs in de mooie pittoreske haven is altijd heel gezellig. De muziek en andere activiteiten maken het extra leuk. Juist daarom is een koper hier eerder geneigd om een vaartuig te kopen, dan op een zakelijke beurs.” In 2020 vindt de Botenbeurs weer plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 september.

Nautische markt op zaterdag
Op de zaterdag van de Botenbeurs is er een nautische markt rondom de Lingehaven. Van tweedehands scheepsartikelen, accu’s, motoren, communicatie voor aan boord, tot aan stoffering en bootkappen: je vindt het er allemaal! Dit wordt afgewisseld met heel veel kraampjes met eten en drinken, een deel van de kade is gereserveerd als rommelmarkt, ondernemers uit de regio presenteren zich en er is muziek.

Inschrijven 2020
Inschrijven voor de Botenbeurs 2020 is op dit moment nog niet mogelijk. Inschrijfformulieren – een voorwaarde voor inschrijving – zullen t.z.t. op onze website verschijnen. Wil jij jezelf als bedrijf of particulier verzekeren van een goede plek en toch vroeg inschrijven? Meld je dan aan voor onze Lingehaven-nieuwsbrief via onze homepage. Daarin zullen we je informeren als de formulieren weer online staan.

Geen passantenligplaatsen

Het gehele jaar geldt de gezellige Lingehaven als plaats waar passanten kunnen overnachten. Behalve tijdens de Botenbeurs. Dan is het beursterrein altijd van donderdag tot en met zaterdag gereserveerd voor deelnemers en zijn er geen ligplaatsen voor passanten beschikbaar. Niet voor niets wordt het evenement aan het einde van het vaarseizoen georganiseerd.