Botenbeurs Gorinchem

golftest

Botenbeurs 2022

In 2022 zal de Botenbeurs plaatsvinden op vrijdag 23 en zaterdag 24 september.

De Botenbeurs vindt ieder jaar plaats op de laatste vrijdag en zaterdag van september. Met ruim 30 voorgaande edities is het één van de langstlopende evenementen op het gebied van bootverkoop. Dit maakt de beurs tot een begrip aan het einde van het recreatieve vaarseizoen. Het is een samengaan van mensen die zich professioneel bezighouden met scheepvaart, als ook de liefhebber die zijn boot zelf te koop aanbiedt. Je vindt er nieuwe én tweedehands schepen, van luxe jachten tot kamperen op het water.

botenbeurs klein

Nautische markt op zaterdag

Op de zaterdag van de Botenbeurs is er een nautische markt rondom de haven en de toegang is gratis. Van tweedehands scheepsartikelen, accu’s, motoren, communicatie voor aan boord, tot stoffering en bootkappen: je vindt het er allemaal! Natuurlijk afgewisseld met gezellige kraampjes met een hapje en een drankje. Juist deze mix maakt de Gorcumse Botenbeurs tot een evenement met een uniek karakter, waar door iedereen van de watersport genoten wordt.

Een deelnemer vertelt:

"De Botenbeurs in de mooie pittoreske haven is altijd heel gezellig. De sfeer en het prachtige decor van een vestingstad maakt het extra leuk. Een koper is hier eerder geneigd om een vaartuig te kopen, dan op een zakelijke beurs."