lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14

Gedurende de Open Havendag is de Gorcumse binnenstad erg slecht bereikbaar met de auto. Het beste alternatief is daarom om met de veerpont te komen. Gorinchem kent een aantal parkings aan de rand van de binnenstad waar je goedkoop lang kunt parkeren en daarnaast zijn er 2 parkeergarages in de binnenstad. Meer informatie over het parkeren in Gorinchem en de tarieven staat op de website gemeente Gorinchem. Vanwege gebrek aan parkeergelegenheid langs de haven zullen deze echter sneller vol zijn. Daarom raden we je aan om je auto buiten de stad te parkeren, bijvoorbeeld bij Mercon aan de Nieuwe Wolpherensedijk of bij de Evenementenhal aan de Franklinweg. Zij hebben speciaal voor ons hun parkeerterreinen opengesteld voor bezoekers.

Parkeerterrein Mercon
Dit is het dichtstbijzijnde parkeerterrein wanneer je vanaf de A27 komt. Er is geen halte voor openbaar vervoer in de buurt, waardoor het ongeveer tien minuten lopen is naar de binnenstad.

Navigatie: Krinkelwinkel 6-8 (onderaan Nieuwe Wolpherensedijk)

Parkeerterrein Evenementenhal
Dit is het dichtstbijzijnde parkeerterrein wanneer je vanaf de A15 komt. Op de halte Evenementenhal kun je de bussen 1 of 47 naar de Walstraat nemen. Via https://www.qbuzz.nl/dmg/reizen/reisplanner zie je op welke tijden het openbaar vervoer gaat.

Navigatie: Franklinweg 2

Kom je vanaf de overkant? Ga met Riveer!

Wanneer je aan de overkant van de rivier woont, kun je het beste met de veerdienst komen. Vanaf Werkendam, Hardinxveld, Sleeuwijk en Woudrichem vaart Riveer naar Gorinchem. Extra voordeel is dat je dan meteen afstapt op het evenemententerrein! Koop je tickets van tevoren via www.riveer.nl of via de Riveer app voor Apple of Android.