lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14

Blog

Beleef de Gorcumse Sinterklaasintocht vanaf eerste rang!

Deze herfst een weekendje met de boot in de Lingehaven liggen? Waarom niet!? Op zaterdag 17 november komen Sinterklaas en zijn pieten aan in Gorinchem. Met een echte stoomboot zullen ze om 10.00 uur via de smalle Lingesluis de Gorinchemse haven binnen varen. En jij kunt met je kinderen of kleinkinderen eersterangs zitten! Nog leuker: als je besluit om zaterdag op zondag ook te blijven overnachten is deze nacht gratis. Houdt er wel rekening mee dat wij in november niet meer schutten in de weekenden.

Groene Wimpel duurzaamheidsonderscheiding

Lingehaven slaagt met vlag én wimpel!

Vandaag kreeg de Lingehaven voor de achtste keer op rij de Blauwe Vlag uitgereikt! Voor toeristen en recreanten hét internationale herkenningspunt voor een schone en veilige haven. De Blauwe Vlag wappert dit keer echter niet alleen: voor het eerst ontvangen wij ook de Groene Wimpel. De kers op de duurzaamheidstaart! Deze extra award hebben wij gekregen vanwege onze inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de Lingehaven. Je leest er alles over in onze nieuwe Lingehavenkrant.

Lingehavenkrant

Lees nu de nieuwe Lingehavenkrant

Onze nieuwe Lingehavenkrant is uit! In deze editie ontdek je niet alleen hoe mooi Gorinchem is, maar nemen we je ook mee naar de leukste plekken in de omgeving. Aanraders om te bezoeken als je een paar dagen met je boot in de haven ligt. Daarnaast vertellen we je graag hoe belangrijk duurzaamheid voor ons is. We zijn trots op onze Blauwe Vlag!

Online lezen? Klik hier. Liever een geprinte versie? Je kunt de krant ophalen bij ons Lingehavenkantoor.

 

 

Ambitie in duurzaamheid

Lingehaven probeert in 2018 de groene lat voor zichzelf hoger te leggen. Dat betekent dat we ons uiterste best gaan doen om naast de Blauwe Vlag ook de groene wimpel binnen te halen. Mei 2018 zullen we horen of het lukt, zowel de Blauwe vlag als de Groene Wimpel wordt dan bekend gemaakt.

Vroeg inschrijven open havendag is slim

De Open Havendag is een jaarlijks terugkerend feestje in het voorjaar: rondom de Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort. In de regio is deze dag een begrip en velen weten dan Gorinchem te vinden. Vindt u het leuk om deel te nemen aan deze dag?  Meer informatie

Ontdek de Biesbosch

Peddelen door kreken onder overhangende wilgentakken. Ontdekken van talloze vogels in nieuwe natuurgebieden. Struinen over onverharde paden. Fietsen door eeuwenoude polders. Gezellig aan boord van een rondvaartboot met een hapje en een drankje. Speuren naar bevers. Ontdekken van sporen. Wandelen langs rijk begroeide oevers. Ervaren hoe de oude griendwerkers leefden. Hoe je de natuur ook wilt beleven, Nationaal Park De Biesbosch biedt het allemaal.