Puur Natuur

Met Lingehaven als uitgangspunt kunt u tochten en excursies maken met natuur als thema. Te voet of huur een kajak of een fiets bij de Lingehaven en trek er op uit.

Vestingwallen Gorinchem

Loop de wallen rond, een prachtige wandeling rondom de hele stad. U komt langs vele mooie plekken en prachtige vergezichten op de rivier! De scheepvaart, de Hollandse luchten en het mooie gebied Buiten de Waterpoort. Hier kunt u ook aan boord van een van onze veerboten stappen. Uw fiets mag bovendien gratis mee!

Hond uitlaten nabij Lingehaven

Wandel onder de Dalempoort door, een bijzondere stadspoort, een oud pad de uiterwaarde in. Hier kan de hond ook even lekker rennen en zwemmen.  

Natuurgebied de Avelingen

Hier bevinden zich wilgenvloedbossen, grienden en rietlanden. Ook door de invloed van het getij een bijzonder gebied wat betreft flora en fauna . Avelingen is vanaf de Lingehaven prima met de fiets te bereiken.

Natuurcentrum Gorinchem

In de Gildenwijk Gorinchem ligt het Gijsbrecht van Andelpark en het Nautuurcentrum met de kinderboerdeij. U kunt hier het hele jaar door terecht en ook zijn er regelmatig activiteiten. www.natuurcentrumgorinchem.nl Met de fiets vanaf de Lingehaven uitstekend te bereiken

Munnikenland

Slot Loevestein is omringd door een prachtig natuurgebied, het Munnikenland. U kunt hier prachtig wandelen Ook bestaan er verschillende routes, zoals de struintocht en een GPS speurtocht voor kids. En de reis naar dit gebied begint bij het water. Vanuit Gorinchem vaart u naar dit gebied rondom Slot Loevestein met de veerdienst of de watertaxi. (Er zijn geen afmeermogelijkheden voor jachten)

 

Share