Linge

De Linge begint en eindigt met een Blauwe Vlag

De eerste en de laatste haven van deze prachtige rivier hebben een Blauwe Vlag onderscheiding. Gorinchem en Geldermalsen verwelkomen u graag. U meert hier af op loopafstand van de plaatselijke winkels en restaurants.

Gorinchem
De Lingehaven Gorinchem is het startpunt aan de Linge en was in 2011 de 1ste haven aan de Linge met een Blauwe Vlag onderscheiding.

Geldermalsen
Geldermalsen volgde in 2012 met de Blauwe Vlag. Dus nu hebben de eerste en de laatste haven van deze prachtige rivier de Linge een onderscheiding. www.wsvachtertveer.nl

De Linge

De rivier de Linge blijft een prachtige rivier waar in ieder seizoen iets te beleven en te genieten valt. Bekend zijn de de bloesems van de fruitbomen in het voorjaar, maar zeker ook een geweldig gebied in de zomer en in het najaar, het is een prachtige rivier om van te genieten. Natuurlijk met respect voor milieu en natuur. Een van de regels voor de scheepvaart op de Linge, is de beperkte maximum snelheid om de kwetsbare oevers te beschermen tegen te veel golfslag. Maar dat past ook uitstekend bij dit mooie gebied; onthaasten en genieten! 

Veel informatie over de Linge vindt u ook op www.lingelandschap.nl

Nieuws-site Linge

Nieuws rond de Linge zoekt en vindt u op www.ronddelinge.nl  

 

Share