Historische Haven

6 vaste ligplaatsen voor historisch waardevolle schepen

Gorinchem beschikt over een historische haven. Een haven met 6 historische schepen net buiten de Korenbrug, aan de voet van de Korenmolen, aan de rand van de Gorinchemse binnenstad. De ligplaatsen zijn eigendom van de gemeente Gorinchem en worden verhuurd als vaste ligplaats aan 6 bewoonde schepen.
Op dit moment zijn alle ligplaatsen bezet. En we hebben geen zicht wanneer er eventueel ligplaatsen in toekomst vrij zouden komen. Mocht er een ligplaats beschikbaar komen waarvoor wij op zoek zijn naar geschikte kandidaat, dan maken we dat uiteraard bekend.

De laatste keer dat dit speelde, hebben wij een bekendmaking geplaatst op de overkoepelende website www.havensenligplaatsen.nl  Iedereen die geinteresseerd was in de lligplaats en voldeed aan een aantal randvoorwaarden die in de advertentie omschreven stonden, kon reageren. Wij hanteren geen wachtlijsten. 

Stoomboot Jan de Sterke

In de historische haven heeft ook Stoomboot Jan de Sterke een ligplaats. Deze stoomboot wordt beheerd door een stichting. U kunt de stoomboot natuurlijk altijd bewonderen in de historische haven, maar onder stoom met het typische geluid van de stoomfluit is natuurlijk het mooiste. Jan de sterke is deelnemer aan verschillende evenementen, zoals bijvoorbeeld de Open Havendag Gorinchem. U kunt dan zelf een rondvaart maken op de stoomboot. Ook  Sinterklaas weet bij de intocht in Gorinchem natuurlijk de stoomdiensten van dit fraaie schip te vinden. Wilt u meer weten over evenementen waaraan de stoomboot deelneemt, mogelijkheden, vrijwilligerswerk, inhuren van de stoomboot voor een origineel familie of bedrijfsfeest, dan kunt u het beste contact opnemen met de Stichting.

Share