Teer lijnolie en Oude Klare Race

TLO race zaterdag 9 mei 2015 tijdens Open Havendag

De negende editie TLO-race zal in 2015 opnieuw tijdens de Open Havendag worden gehouden..  
Deze bijzondere happening heeft inmiddels een vaste plek gekregen in de agenda van menig liefhebber van de zalmschouw. Het blijft een prachtig gezicht als de bruine vloot aan komt varen en in de Lingehaven afmeert. Met de Open Havendag heeft de TLO-race een prachtig podium gevonden: veel publiek en gezelligheid om deze vloot te verwelkomen in de haven!

Oude sluisdeuren handmatig bediend

Wat de aankomst in Gorinchem extra cachet geeft is dat de oude sluisdeuren op de 3de waterkering met de hand dicht worden gedraaid. (wanneer waterstanden dat toelaten) De hele eerste kom bij het Eind kan dan dienen als schutkolk. Dat gebeurt maar een enkele keer per jaar en blijft een bijzonder gezicht.

Zilveren Bliek

Vast onderdeel In Gorinchem is de schouw van de schepen en de uitreiking van de Zilveren Bliek. De schepen en de meest orgineel uitgedoste bemanning worden geschouwd, waarna de uitreiking van de Zilveren Bliek volgt. .

Passanten altijd welkom tijdens de TLO-race

Natuurlijk zijn ook passanten van harte welkom in de Lingehaven Gorinchem tijdens de TLO race en de Open Havendag. Een deel van de Lingehaven is gereserveerd voor deelnemers aan de Open Havendag, waaronder de TLO race. Maar daarnaast zijn er ook altijd ligplekken voor passanten beschikbaar. Dus kom met de boot naar Gorinchem en geniet op een toplokatie mee van dit leuke evenement.  

 

Share
Watertaxi
facebook
twitter
newsletter
Contact & Openingstijden | Sitemap | zoeken