Winterligplaatsen

Prachtige winterligplaatsen midden in de stad

Van oktober t/m april bieden we winterligplaatsen in de Lingehaven voor bewoonde en onbewoonde schepen. Van 1 mei t/m 30 sept is de Lingehaven weer 100% passantenhaven en moeten alle winterliggers de haven uit. Gorinchem is centraal gelegen in het land en beschikt over een breed winkelaanbod, restaurants, theaters, bioscoop, bus- en treinstation, ziekenhuis, zwembad. Wij kunnen in de winter schepen tot ongeveer een lengte van 30 meter kwijt. 

Voorzieningen in de Lingehaven

Voor onze wintergasten beschikken we over water en speciale stroomvoorzieningen. Het verwarmde voorzieningengebouw is natuurlijk voor onze gasten beschikbaar, met wasmachines, wasdrogers, douches en toiletten.

Parkeervergunning wintermaanden

Mensen die in de winter met een bewoond schip in de Lingehaven liggen, kunnen van ons een verklaring krijgen. Met deze verklaring kan de scheepseigenaar bij het gemeentehuis een parkeervergunning aanvragen voor de winterperiode dat hij/zij  een winterligplek in Lingehaven Gorinchem inneemt. 

Wintertarieven in 2015

Van 1 oktober t/m 30 april hebben wij naast het passantentarief ook een speciaal maandtarief. Er kunnen geen halve maanden of delen van een maand worden afgerekend. U kunt de maand laten ingaan op ieder gewenste datum in de periode dat er wintertarief bestaat.
Maandtarief is 2,70 per m2 (lengte x breedte schip x maandtarief) Het minimumtarief is 94,00 per maand.
Bij elektra betaalt u 6,00 vastrecht per maand en daarnaast 0,30 per KWh verbruikte stroom  
Het is niet toegestaan in de Lingehaven om aan boord van schepen te stoken op houtkachels of allesbranders.

Reserveren

Wilt u in aanmerking komen voor een winterligplaats, dan dient u te reserveren. Behalve gegevens van eigenaar en schip hebben we ook nodig: een recente foto schip, kopie verzekeringsbewijs schip en een kopie identiteitsbewijs van de scheepseigenaar. Op basis daarvan wordt gekeken of u kunt komen. De indeling en toewijzing wordt door ons gedaan. Bewoning van schepen kan alleen door de eigenaar van het schip. Bij winterligplaatsen is de beheersverordening Lingehaven met een aantal aanvullingen van toepassing. Vul hier een aanvraagformulier voor een winterligplaats in.

 

Share
Watertaxi
facebook
twitter
newsletter
Contact & Openingstijden | Sitemap | zoeken