Blauwe Vlag

Onderscheiding voor de Lingehaven Gorinchem

De Blauwe Vlag is een keurmerk voor jachthavens op het gebied van milieu en veiligheid. Bovendien wordt bij de keuring ook gekeken of de voorzieningen in de haven schoon en verzorgd zijn. De Blauwe Vlag wordt telkens voor een jaar toegekend. Dus ieder jaar moet de vlag opnieuw verdiend worden. Daarvoor wordt de haven in het seizoen bezocht en gekeurd.

In 2014 heeft Lingehaven Gorinchem voor het 4de jaar op een rij de Blauwe Vlag weer toegekend gekregen. Natuurlijk zijn wij als haven blij en trots op dit certificaat!. Meer weten? Kijk dan op www.blauwevlag.nl

Blauwe Vaantje

Gebruikers van jachthavens kunnen natuurlijk ook een steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu. Door zuinig om te gaan met water, energie en brandstof, door afval te scheiden, door milieuvriendelijke verven te (laten) gebruiken bij het onderhoud van uw schip en door andere pleziervaarders aan te moedigen ook zorgvuldig met het milieu om te gaan.

Onze passanten kunnen bilgewater bij onze collega-haven De Merwede aanbieden waar wij deze afspraak mee hebben. De Lingehaven beschikt over een vuilwaterpomp waarvan het gebruik gratis is.

U kunt op ons havenkantoor informeren naar het blauwe vaantje.
Met het Blauwe Vaantje in de mast laat u zien de beginselen van de Blauwe Vlag te ondersteunen.

 

Share
Watertaxi
facebook
twitter
newsletter
Contact & Openingstijden | Sitemap | zoeken