Nieuws

Lingehaven zoekt seizoenkracht mei-september 2018

Vacature gastheer/gastvrouw

Neem jij gastheerschap serieus? Kun je goed zelfstandig Ún in teamverband functioneren, werk je zorgvuldig, serieus en begrijp je dat bootgasten ook in de weekenden en op feestdagen arriveren in een passantenhaven? Dan ben jij misschien de Lingehaven-match 2018

Lees meer

Ijsbaan en winterse sferen van 16 dec 2017 t/m 7 jan 2018

Winterse sferen in Gorinchem

Er komen weer tal van winterse belevenissen in Gorinchem. Met als stralende middelpunt de ijsbaan op de Grote markt. Maar er is meer: de feestverlichting in de winkelstraten, extra koopzondagen, warme chocomel, erwtensoep, oliebollen en natuurlijk ook de Santarun.

Lees meer

Onder de vroege vogels trekken we 1 winnaar die gratis deelneemt aan open Havendag 2018

Vroeg inschrijven Open Havendag is slim!

Het is slim om je vroeg in te schrijven voor de Open havendag op zaterdag 19 mei 2018. Want aan het begin van ons Lingehavenseizoen maken we de winnaar bekend van de vroege vogel actie. We trekken 1 deelnemer eruit die gratis mag deelnemen aan de Open havendag 2018. mooi mee genomen !

Lees meer

Verwelkom Sinterklaas en de Pieten zaterdag 18 november

Sinterklaas arriveert in Lingehaven

Op zaterdag 18 november 2017 zal Sinterklaas in de Lingehaven van Gorinchem arriveren met de Stoomboot en zijn Pieten. Vol verwachting klopt ons hart..! Leuk om met je (klein)kinderen zelf met de boot in de Lingehaven te komen liggen!

Lees meer

Weekend 21 en 22 oktober Riddertoernooi Slot Loevestein

Riddertoernooi Slot Loevestein 2017

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober is er Riddertoernooi en de hele herfstvakantie lang zijn er activiteiten bij Slot Loevestein. Een leuk uitje vanuit de Lingehaven. Op traject Gorinchem-Slot Loevestein kunt u profiteren van een voordelige watertaxi actie.

Lees meer

Deelnemers en bezoekers aan de beurs, bedankt!

Boten- en Camperbeurs 2017

Op 22 en 23 september 2017 hadden we onze 30ste Boten- en Camperbeurs in de Lingehaven van Gorinchem. We willen alle deelnemers en bezoekers bedanken. Jullie hebben de beurs weer in het zonnetje gezet. Een topdag met stralend weer.

Lees meer

Actie watertaxi Gorinchemof Woudrichem naar Slot Loevestein, 50% korting

Bestel uw kapitein en vaar naar Loevestein!

In de winter is er geen vaste dienstregeling naar Slot Loevestein. Maar dan is er een leuk en voordelig alternatief: Riveer vaart tussen Gorinchem of Woudrichem naar Slot Loevestein de hele winter lang voor een Middeleeuws prijsje met de watertaxi actie!

Lees meer

Aankomend seizoen ook gratis Wifi in de Lingehaven.

wifi lingehavem

Aankomend seizoen ook gratis Wifi in de Lingehaven!

Lees meer

Lingehaven Gorinchem is gastheer van de Biesbosch.

Ontdek de Biesbosch

Lingehaven en Riveer behoren ook tot de bedrijven in de recratie-branche die het certificaat gastheerschap Biesbosch mogen dragen. Stap vanaf de Lingehaven Gorinchem aan boord bij Riveer en neem de pont naar Werkendam. Vanaf daar fiets je zo de prachtige Noordwaard in. Een gebied dat zich bijzonder goed leent voor fietstochten door schitterende wetlands.

Lees meer

Bezoek onze Boten- en Camperbeurs op vrijdag 22 en zaterdag 23 september

Bezoek de Boten- en Camperbeurs

Bezoek onze Boten- en Camperbeurs op vrijdag 22 en zaterdag 23 september.

Lees meer

vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2017 Lingehavenconcert Gorinchem

Lingehavenconcert 2017

Op vrijdag 8, zaterdag 9 september 2017 staat er een nieuwe klassieke editie van het Lingehavenconcert op de agenda. Een tweedaags gratis open lucht concert voor iedereen. Kom dit bijzondere 2 jaarlijkse evenement horen, zien en beleven!

Lees meer

Op 7, 8 en 9 juli 2017 Hippiefestival Buiten de Waterpoort Gorinchem

Hippie festival

Het festivalterrein Buiten de Waterpoort Gorinchem is op 7, 8 en 9 juli weer in de hippie sferen gedompeld. De elfde editie van dit evenement. Een bijzonder feestje voor jong en oud! Dit moet je niet missen! Dus kom in de Lingehaven overnachten met je boot.

Lees meer

Zomerfeest 15 t/m 20 aug 2017 leukste gratis feest in hartje Gorcum!

Zomerfeest Gorinchem 2017

Dinsdag 15 t/m zondag 20 augustus 2017 Zomerfeest Gorinchem. Sterren tijdens het leukste gratis feestje in hartje Gorinchem. Kom gezellig met je eigen boot in de Lingehaven liggen: hartje stad en alle gezelligheid op loopafstand!

Lees meer

Met trots wappert in 2017 in Lingehaven Gorinchem voor 7de keer de Blauwe Vlag

Lingehaven Blauwe Vlag 2017 behaald

Donderdag 18 mei 2017 is opnieuw de Blauwe Vlag toegekend aan de Lingehaven Gorinchem. Voor het 7de jaar op een rij is de Lingehaven gemeente Gorinchem gecertificeerd met deze bijzondere onderscheiding waar we natuurlijk trots op zijn!

Lees meer

De Lingehaven en Lingesluis zijn van mei t/m september geopend geopend van 9.00-20.00 uur. Zeven dagen per week.

Lingehaven Zomerseizoen

De Lingehaven en Lingesluis zijn van mei t/m september geopend geopend van 9.00-20.00 uur. Zeven dagen per week.

Lees meer

Iedereen bedankt voor deze mooie dag!

Open Havendag Gorinchem 2017 een succes!

Team Lingehaven wil iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan de Open Havendag 2017 hartelijk bedanken. Samen hebben we van deze dag een succes kunnen maken.

Lees meer

In het Hemelvaartsweekend 24-27 mei vindt het 47e Festival Weekend in Woerkum plaats. Publiekstrekkers: visbakken en de jaarmarkt.

Woudrichem 47e Festival Weekend

In het Hemelvaartsweekend van 24 t/m 27 mei vindt het 47e Festival Weekend in Woerkum plaats. Publiekstrekkers zijn het visbakken en de jaarmarkt. Natuurlijk met de veerdienst erheen! Tip; bezoek het festival vanuit Lingehaven Gorinchem.

Lees meer

Donderdag 27 april feel good market bij Lingehaven Gorinchem

Hip & Happy Market

Op donderdag 27 april tijdens Kingsday is er een voorjaars- editie van de Hip & Happy Market rond de Lingehaven Gorinchem. Op het Eind en de Kriekenmarkt wordt een smakelijke & sfeervolle feel good market gehouden met kramen, stands, proeverijen, workshops en gezelligheid.

Lees meer

Nieuws in de Lingehavenkrant Gorinchem!

Lingehavenkrant

Wij hebben als Lingehaven Gorinchem voor het eerst een eigen krant. Hierin staat nieuws over onze haven, over Gorinchem, tips en leuke weetjes. Lees hem ook!

Lees meer

In Gorinchem gaat het eerste Internationale Film Festival van start op 28, 29 en 30 april.

Filmfestival

In Gorinchem gaat het eerste Internationale Film Festival van start op 28, 29 en 30 april.

Lees meer

Vanaf 20 februari kunt u Jeu de Boules spelen nabij de Lingehaven. Een heerlijk, gezellig familiespel om met elkaar te doen.

Jeu de Boules in Gorinchem

Vanaf 20 februari kunt u Jeu de Boules spelen nabij de Lingehaven. Een heerlijk, gezellig familiespel om met elkaar te doen.

Lees meer

Kom de paasdagen naar de Lingehaven

Pasen 2017

De boot weer klaar voor het seizoen? Kom met de Paasdagen dan gezellig naar de Lingehaven van Gorinchem.

Lees meer

In de kerstvakantie naar Winterfeest Slot Loevestein

Winterfeest Slot Loevestein

Van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 is het Winterfeest op Slot Loevestein. Een leuk uitstapje vanaf de Lingehaven. Loevestein heeft een speciaal programma met winteractiviteiten, met schaatsen, workshops, verhalen, knapperend vuur en kaarslicht om de winterse belevenis compleet te maken

Lees meer

Zaterdag 10 december Winter Wonder woudrichem

Winter Wonder Woudrichem

Op zaterdag 10 december van 12:00 uur tot 22:00 uur zal de Vesting Woudrichem in winterse sferen gekleed gaan. Niets zo leuk dan erheen reizen over water. Makkelijk bovendien: u stapt van boord en wandelt gelijk de vesting in van Winter Wonder.

Lees meer

Merwedesluis gaat 3 september 2016 weer open voor scheepaart

Afronding werkzaamheden Merwedesluis

Werkzaamheden aan de Merwedesluis Gorinchem hebben langer geduurd dan as verwacht. Maar nu is de melding gekomen dat er vanaf zaterdag 3 september 2016 weer gewoon gedraaid gaat worden bij de Merwedesluis Gorinchem. Dus voor de scheepvaart is de overlast renovatie dan voorbij.

Lees meer

Verken de omgeving met per kajak of fiets!

Kajaks en fietsen te huur

Wist je dat de Lingehaven van Gorinchem kajaks verhuurt? dat is natuurlijk hartstikke leuk om van te profiteren op een mooie warme dag. Leuk als tip om met een paar vrienden of familie te doen. Wij zijn ook op zaterdag en zondag open!

Lees meer

Salonboot Dudok vaart Rondje Gorinchem slechts 8 euro pp!!

Rondvaarten met Dudok

Van mei t/m augustus wordt een hele bijzondere belevenis aangeboden voor slechts 8 euro pp. Een rondvaart met de klassieke salonboot de Dudok. Dit schitterende schip ligt in de Lingehaven. Er zijn 12 luxe zitplaatsen en iedereen krijgt de kans om nu eens mee te varen.

Lees meer

Bezoek 23 t/m 27 augustus 2016 de Visserijdagen in Woudrichem

Visserijdagen Woudrichem 2016

Eens in de 3 jaar staat Woudrichem in het teken van de Visserijdagen. In 2016 is het weer zover. De vis wordt op de kaart gezet van 23 t/m 27 augustus 2016. Kom overnachten in de Lingehaven en bezoek met Riveer de Visserijdagen.

Lees meer

Zaterdag 2 juli is het Open Havendag in Werkendam rond Biesbosch- en Beatrixhaven. Overnacht in de Lingehaven en maak hier zo een leuk weekendje uit van!

Open havendag Werkendam

Zaterdag 2 juli is het Open Havendag in Werkendam rond Biesbosch- en Beatrixhaven. Een leuke gezellige en nautische dag. Maak hier een leuk, uitgebreid weekend van en overnacht met uw boot in de Lingehaven.

Lees meer

Slot Loevestein is zondag 26 juni Slot Proevenstein

Slot Proevenstein 2016

Prik zondag 26 juni een vorkje mee op Slot Loevestein. Want dan wordt er op Loevestein een smakelijk evenement gehouden! En de reis erheen gaat over water: leuk en comfortabel.

Lees meer

3-daags muziekfestival 10, 11 en 12 juni 2016

Senzfestival

Club Senz treed groots naar buiten met een driedaags festival Buiten de Waterpoort. En vanuit de Lingehaven wandel je zo naar het nabij gelegen evenemententerrein Buiten de Waterpoort. Kom dus lekker een weekendje naar Gorinchem met je boot en overnacht in de Lingehaven!

Lees meer

Weekend 11 en 12 juni 2016 Midzomermarkt in Gorinchem

Midzomermarkt Gorinchem

Op zaterdag 11 van 10-17 en zondag 12 juni van 11-17 is er een Midzomermarkt met 80 kramen in Hartje Gorkum. U komt toch ook? Welkom in de Lingehaven: u wandelt van boord immers zo de Midzomermarkt op dan.

Lees meer

Bezoek Slot Loevestein zondag 5 juni tijdens brocante markt.

Brocante op Loevestein

Overnacht in de Lingehaven en reis met Riveer naar de brocante markt op Slot Loevestein op zondag 5 juni!

Lees meer

Feest op z'n Hollands Buiten de Waterpoort Gorinchem op 27, 28 en 29 mei.

Feest op z'n Hollands

Op 27, 28 en 29 mei Feest op z'n Hollands in Gorinchem op het terrein Buiten de Waterpoort. Kom gezellig in de Lingehaven liggen met je boot. Makkelijk en leuk!

Lees meer

Op 27, 28 en 29 mei weer BTW-aktiedagen in Gorinchem

BTW-aktiedagen in Gorinchem

Op 27, 28 en 29 mei 2016 zijn er weer BTW dagen in Gorinchem. Bij deelnemende winkeliers aan deze actie betaalt u deze dagen geen BTW. Profiteer dus van flinke kortingen! Dus kom lekker in de Lingehaven Lingehaven. Zondag29 mei zijn de winkels dus ook open.

Lees meer

Franse sferen in Lingebos op zaterdag 28 mei

Bric a Brac 2016

Op zaterdag 28 mei is er in het Lingebos Vuren, tussen Gorinchem en Leerdam weer een fantastisch evenement. Editie 4 van Le bric a brac. U komt toch ook?

Lees meer

Cultuurfabriek siert de sluismuren en Poezieroute verzorgt gedicht op sluisdeur

Kunst in de sluis

Tijdens de Open Havendag 2016 is de tentoonstelling Kunst in de Sluis geopend. Een bijzondere open lucht tentoonstelling in de Lingesluis Gorinchem.

Lees meer

Doe mee en stem voor Gorinchem!

Vestingstad verkiezing

Hotel info organiseert een vestingstad verkiezing. Doe mee met deze Top City Voting 2016! En maak daarnaast ook nog eens kan op het winnen van een hotelvoucher t.w.v. 100 euro!

Lees meer

Tijdens Koningsdag 2016 vinden er veel festiviteiten plaats in de binnenstad van Gorinchem.

Koningsdag

Tijdens Koningsdag 2016 vinden er veel festiviteiten plaats in de binnenstad van Gorinchem.

Lees meer

Slot Boekenstein is een leuk uitstapje vanuit de Lingehaven

Slot Boekenstein 30 april 2016

Op zaterdag 30 april 2016 is er Slot Boekenstein. Slot Loevestein en boeken hebben sinds de vlucht van Hugo de Groot in een boekenkist al iets met elkaar. Een leuk evenement waar je vanaf de Lingehaven heel eenvoudig met Riveer naar toe reist.

Lees meer

1 jaar lang op de sluisdeur van de Lingehaven staan met je eigen gedicht? Dat kan! Schrijf je hiervoor in.

Nieuwe gedicht in de Lingesluis

De jury zal een gedicht uitkiezen uit de inzendingen die ze ontvangen. Dus laat je dichtershart spreken en doe mee! Misschien pronkt uw gedicht wel een jaar lang op de sluisdeur in Gorinchem! Inzendingen kunnen t/m 17 april 2016 verstuurd worden.

Lees meer

Vanaf de maand maart zal het nieuwe Magazine van Riveer en Lingehaven Gorinchem weer breed worden verspreid in de omgeving.

Nieuw Magazine 2016

Vanaf de maand maart zal het Magazine 'Beste weg over water' verspreid worden in de omgeving.

Lees meer

Met vaarseizoen in aantocht wordt de Lingehaven weer schoon gemaakt

Schoonmaak in de Lingehaven

Het vaarseizoen gaat al snel van start. daarom is het weer tijd om alles weer even goed te gaan opfrissen. Het voorzieningengebouw van de haven heeft een grote schoonmaakbeurt gehad en ook de steigers worden opgepoetst.

Lees meer

Renovatie zeer geslaagd

Dudok weer terug

De Dudok is na een bezoek aan de werf bij Damen Hardinxveld weer in schitterende staat terug gekeerd in Lingehaven van Gorinchem

Lees meer

Geboortehuis in Gorinchem van Hendrick Hamel is KLM huisje 96

KLM huisje nummer 96

Het 96ste huisje van KLM is het huis op de Langedijk in Gorinchem waar Hendrick Hamel is geboren. KLM maakte tevens een mooi filmpje van dit gebied.

Lees meer

Winaar aktie is bekend

Facebook winterligplaats aktie

Heeft u ook de coupon voor een gratis winterovernachting in de Lingehaven op zak. De bon is te gebruiken t/m april 2016. Ook in de winterzon is het genieten van onze ligplaatsen in de fraaie binnenstad. Ook de winnaar is getrokken voor een hele wintermaand gratis liggen.

Lees meer

Verblijft u in de Lingehaven? Geniet dan eens van een ontbijt.

Bon Apart Ontbijtservice

Ligt u met uw boot in de Lingehaven? Tracteer jezelf dan eens op een heerlijk ontbijt bij Hotel-Brasserie Le Bon'Apart, gelegen direct aan de haven. Dat is lekker, leuk en feestelijk.

Lees meer

Geen plek meer voor uw schip? Adverteer voor een tientje!

Advertentiebord Boten en Camperbeurs

Is er geen plek meer voor uw schip of bent u niet in de gelegenheid om te komen naar de beurs? Zorg dan dat u aanwezig bent met een advertentie! Voor een tientje kunt u dat regelen en hangen wij uw advertentie in A4 formaat op.

Lees meer

Boottotaal en Lingehaven hebben een fantastische passanten-aktie gehad. De winnaar is reeds bekend!

Win een rubberboot

Ook in 2015 gaan hebben we weer samengewerkt met Boottotaal uit Zaltbommel. Zij stelden een rubberboot t.w..v. ruim 1500 euro ter beschikking!! Een passant die seizoen 2015 in de Lingehaven heeft overnacht is hiervan de winnaar geworden!

Lees meer

Bezoek de bijzondere tentoonstelling Symposium Gorinchem.

Symposium 2015

Kom naar de bijzondere tentoonstelling Symposium Gorinchem 2015. Prinses Beatrix heeft dit op 6 juni jl. geopend. U kunt tot eind augustus genieten en u verbazen over ruim 400 kunstwerken in binnen- en buitenruimten.

Lees meer

Ook in 2015 mag Lingehaven Gorinchem de Blauwe Vlag weer laten wapperen.

Blauwe Vlag

Op 30 april is bekend gemaakt dat de Lingehaven Gorinchem de Blauwe Vlag voor 2015 heeft behaald. Met trots dragen we deze eco-onderscheiding.

Lees meer

Verras je moeder met iets orgineels!

Moederdag zondag 10 mei

Weer eens wat anders met Moederdag? Waarom neem je haar niet mee naar de Lingehaven en tracteer je haar op een vorstelijk ontbijt aan de haven, of neem haar mee naar de high tea op Slot Loevestein. Vlakbij de Lingehaven stapt u aan boord van de veerboot richting Loevestein.

Lees meer

Ook vakantiedagen in het verschiet?

Meivakantie

Voor veel mensen zijn er rond Koningsdag, Bevrijdingsdag en de eerste meidagen heerlijk een aantal vrije dagen die eraan komen. Hopen op lekker weer dus en natuurlijk is de Lingehaven open en heten we iedereen van harte welkom

Lees meer

Speciale watertaxi-prijs tijdens brocante

Brocante op fort Vuren

Op za 25 en zo 26 april is er een brocante markt bij fort Vuren. De watertaxi heeft tijdens dit brocante weekend een speciale ktie met de watertaxi. Geniet een voordeel van 50%!

Lees meer

Kom genieten van het 43e Jazzfestival van 17 t/m 19 april

Jazz Festival Gorinchem 2015

Van 17 t/m 19 april 2015 staat Gorinchem weer in het teken van het Jazz festival. Noteer hem vast in je agenda! En profiteer ook van de watertaxi Jazz-aktie die er zal zijn op vrijdag 17 april. Maar liefst 50% korting op een retourtje!

Lees meer

Vanaf de maand maart zal het nieuwe Magazine van de Veerdienst en Lingehaven Gorinchem weer breed worden verspreid in de omgeving.

Nieuw Magazine 2015

Vanaf de maand maart zal het Magazine 'Op, aan en over Water' breed verspreid worden in de omgeving.

Lees meer

Share