Symposium Gorinchem

Bijzondere tentoonstelling

Op zaterdag 6 juni opende prinses Beatrix het Symposium 2015. Dit is de derde editie van het Symposium Gorinchem. De eerste keer was in 1974, de tweede editie in 2005 en beide keren opende Beatrix, toen als koningin, deze tentoonstelling. Ze houdt van kunst en komt steeds uit overtuiging naar Gorinchem, ook omdat de constructieve beeldtaal haar intrigeert.

Beeldenstad Gorinchem

In totaal worden op 15 locaties meer dan 400 kunstwerken geexposeerd. En ongeveer 100 ervan staan in de buitenruimte. Bijzonder is ook dat Symposium Gorinchem deuren opent die anders gesloten blijven. Er is een speciale krant uitgebracht met een plattegrond waarin alle locaties staan aangegeven in Gorinchem. Ook leest u in deze krant meer achtergrond informatie en er is een mobiele website als leidraad voor een wandeling door Symposium 2015. Kom kijken en laat je te verbazen. Binnen en buiten! De tentoonstelling duurt 3 maanden.

Ga over met Riveer

Ook Woudrichem is aangekleed met beelden van het Symposium. De Stadgalerie aan de Visserdijk 35b is omgedoopt tot Design van het Symposium en ook buiten langs de haven, de wal en bij de molen zult u verschillende beelden zien van Symposium. Heel leuk om in Gorinchem de veerboot te nemen en ook het deel Symposium in Woudrichem te bezoeken. De veerboot vertrekt Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Tarieven en dienstregeling vindt u op de website van riveer En eet u 's avonds nog in Woudrichem wat, dan bestelt u gewoon de watertaxi voor de terugreis naar Gorinchem. Dat is niet duur en heel erg leuk!!

Share