Sinterklaas verwacht....

Zaterdag 18 november 2017 om 10:00 uur

Op zaterdag 18 november zal Sinterklaas weer naar Gorinchem komen.
Omstreeks 9:45 uur zal de fluit van de stoomboot in de verte zeker al wel te horen zijn op de Merwede... En als het dan allemaal goed gaat, dan komt hij dan door de Lingesluis naar binnen en dan zetten Sinterklaas en de Pieten om 10 uur voet aan wal bij de trappen aan het Eind. 

Kom zingen bij de Lingehaven

We rekenen er natuurlijk wel op dat heel veel kinderen zullen komen om onder luid gejuich en liedjes Sinterklaas welkom te heten in Gorinchem. Jij komt toch zeker ook?!

Beleef het vanuit de Lingehaven

Wat nog leuker is: kom vrijdag met je (klein)kinderen naar de Lingehaven van Gorinchem gevaren. Vrijdag na school is genieten van speculaas en warme chocomel aan boord. Kachel lekker aan aan borod. Gezellig slapen op de boot en dat is ook weer heel anders dan in de zomer!. En de volgende ochtend wacht je vanaf je eigen boot de Sint en Pieten op!  Het is een prachtig gezicht om al die ouders en kinderen rondom de haven, op de trappen en brug  te zien wachten en zingen. Gorinchem heeft jaarlijks een fantastische Sinterklaas intocht, met een echte stoomboot van ruim 100 jaar oud!  Tracteer je (klein)kinderen dus op een onvergetelijk leuk weekendje!

De Lingesluis draait in november alleen op aanvraag én dat kan alléén op doordeweekse dagen. Dus u kunt niet op zaterdag of zondag door de Lingesluis. Op zaterdag draait de Merwedesluis wel, maar in de wintermaanden is die op zondag gesloten.  

 

Share