Geslaagde renovatie

Dudok weer terug op de basis

Na een grondige renovatie is de Dudok weer teruggekeerd in de Lingehaven van Gorinchem. Salonboot de Dudok is een authentieke salon/notarisboot uit 1904. De klassieke boot is in 2014 op initiatief van Brasserie Le Bon 'Apart en de Lingehaven naar Gorinchem gehaald. Verschillende gespecialiseerde bedrijven leverden hun expertise om de klassieker uit 1904 in oude glorie te herstellen. Met de hulp van diverse sponsors, verenigd in de Heeren van Dudok, is de salonboot afgelopen maand bij scheepswerf Damen Hardinxveld volledig gerenoveerd.

Wat werd er gedaan?

De 70 jaar oude Mercedes motor is vervangen, de schroefas is van nieuwe lagers voorzien en heeft het een nieuwe vier-blads schroef gekregen. Ook is de elektrische installatie door Strago vervangen en hebben de schilders van Den Breejen de Dudok een grondige verfbeurt gegegeven. Na een proefvaart ligt de Dudok nu weer afgemeerd in de rustieke Lingehaven op zijn vaste plaats, aan de trappen. We zijn blij dat hij weer terug is en er zo prachtig uitziet. Komt dit bewonderen!

Rondvaarten

Vanaf de Lingehaven kunnen er rondvaarten met de Dudok worden gemaakt in het omringende rivierenlandschap, zoals de Linge, de Merwede en de Maas. Op de boot bevinden zich twaalf vaste, comfortabele zitplaatsen. Daarnaast kan Hotel-Brasserie Le Bon ‘Apart voor speciale catering aan boord zorgen . Boekingen zijn mogelijk via het restaurant. www.lebonapart.nl

Share