Blauwe Vlag 2015

Lingehaven Gorinchem heeft opnieuw de Blauwe Vlag

Op donderdag 30 april zijn de Blauwe Vlaggen 2015 uitgereikt in Vlissingen. Havens die de Blauwe Vlag willen voeren worden jaarlijks gecontroleerd en krijgen dan in het voorjaar te horen of ze de Blauwe vlag mogen laten wapperen. Ook dit jaar heeft de Lingehaven Gorinchem voor het vijfde jaar op rij deze eco-onderscheiding ontvangen. Hier zijn we natuurlijk erg trots op!

Nederland Europese koploper Blauwe Vlag campagne

De Blauwe Vlag is een eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede jachthavens.

Share