Blauwe Vlag 2017

Lingehaven Gorinchem heeft opnieuw de Blauwe Vlag

Op donderdag 18 mei is bekendgemaakt dat voor 2017/ 2018 de Lingehaven de Blauwe Vlag ook in 2017 weer mag laten wapperen! Hier zijn wij natuurlijk heel erg trots op. Het is mooi om deze zeer gewilde eco-onderscheiding te mogen dragen.
De havens die de Blauwe Vlag willen voeren worden jaarlijks gecontroleerd en krijgen dan in het voorjaar te horen of ze de Blauwe vlag mogen laten wapperen.

Blauwe Vaantje

Ziet u ook het belang in van zorgvuldig omgaan met milieu, schone haven en veiligheid? Laat het zien door het Blauwe Vaantje in je eigen mast te laten wapperen. Bij het kantoor Lingehaven kunt u informeren naar het gratis Blauwe Vaantje wanneer u overnacht in onze haven.

Nederland Europese koploper Blauwe Vlag campagne

De Blauwe Vlag is een eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. Het is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Het doel van het Blauwe Vlag programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede jachthavens.


Share