Met Riveer de Biesbosch in

Riveer en Lingehaven waren in 2017 één van toeristisch-recreatieve bedrijven in de Biesbosch-regio die de cursus gastheerschap van de Biesbosch met succes hebben afgerond. Daarmee zijn we officieel toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren door deze ondertekening van de overeenkomst met het Nationaal Park.

Gastheerschap cursus afgerond

Uit de handen van voorzitter Max Hoefeijzers van de Bestuurscommissie van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, ontving o.a. Riveer het officiële certificaat Gastheerschap van de Biesbosch. De heer Hoefeijzers verwees in zijn toespraak naar het Biesboschjaar 2021. Het is dan 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed plaatsvond – het begin van het ontstaan van de Biesbosch. Hij riep de geslaagden op om na te denken over wat zij als gastheer aan het Biesbosch-jaar kunnen bijdragen. De  Biesboschgastheren zijn belangrijk voor het nationaal park als ambassadeurs van het gebied. Er zijn in totaal nu 75 Biesboschgastheren dat een overeenkomst met de Biesbosch heeft.

Vanuit de Lingehaven naar de Biesbosch

U kunt heerlijk verblijven in de Lingehaven. Wanneer u een aantal nachten overblijft dan is het leuk om bijvoorbeeld een fietstocht te maken richting de Biesbosch. Riveer brengt u naar Werkendam en vandaar kunt u een geweldige fietstocht maken door de Noordwaard van de Biesbosch. Dat is niet alleen makkelijk maar ook hartstikke leuk! De Biesbosch is een uniek zoetwater delta-gebied. Het is zeker een gebied waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Er zijn prachtige wandel- en fietspaden dwars door dit open en uitgestrekte gebied aangelegd.

Share