Veiligheid op het water

Varen doe je samen

Het wordt steeds drukker op het water. Het project 'Varen doe je samen!' geeft voorlichting over veilig varen en veel bruikbare tips over het beperken van risico's die ontstaan als de beroeps- en recreatievaart in elkaars vaarwater zitten. In de zogenaamde Knooppuntenboekjes worden ruim 100 (mogelijk gevaarlijke) locaties beschreven waar beroeps- en recreatievaart het water delen, de Boven Merwede is daar een voorbeeld van. www.varendoejesamen.nl 

Gratis knooppuntenboekjes

Een leuke tip is vooral een hele handige: download de gratis App van Knooppuntenboekjes!
Varen doe je samen en LPV hebben ook gezamenlijk een folder uitgebracht die zeker de moeite waard is om eens goed te bekijken. Veilig varen langs een veerpont.

Intensieve scheepvaart en hinderlijke golfslag

De Merwede bij Gorinchem is de drukste vaarroute in Europa. Pleziervaart, beroepsvaart, veerdienst, snelle schepen, bijzondere transporten, we maken allemaal gebruik van dezelfde vaarweg. Dat gaat goed wanneer we rekening met elkaar houden.
Zorg dat er aan boord geen spullen kunnen omvallen wanneer u met een jacht de Merwede op gaat. U dient op deze druk bevaren rivier altijd voorbereid te zijn op mogelijke hinderlijke golfslag. Maak van te voren dus een ronde aan boord: berg los gerei op en zet preventief spullen vast. 

 

 

Share