Passagierschepen

Steiger voor cruise-schepen

De steiger voor cruise- en hospitaalschepen is in de 2de voorhaven van Gorinchem. In het verlengde van de steiger van onze veerdienst Riveer. Het terrein heet hier Buiten de Waterpoort (= ook de straatnaam). Deze locatie is direct tegen de historische stadskern van Gorinchem gelegen, op loopafstand van alle gezelligheid en winkels van de fraaie historische binnenstad.

Tarieven 2017

Reserveringskosten  31,50 per dag(deel)
Havengeld                  0,15 per m3 (lengte x breedte x diepgang schip)
Water                         1,80 per m2 + 10,00 per keer (op aanvraag mogelijk)
Stroom                        0,30 per kw + 10,00 per keer (op aanvraag mogelijk)

Reserveren

Passagierschepen moeten altijd van te voren reserveren voor het gebruik van deze ligplaats. Een reservering staat pas vast nadat u van ons de bevestiging hebt ontvangen voor akkoord. Bij voorkeur ontvangen wij een reservering via ons reserveringsformulier.

Afval

Passagiersschepen die de steiger hebben gereserveerd kunnen contact opnemen met Reinigingsdienst Waardlanden 0183  68 1111 info@waardlanden.nl. U kunt melden dat u de steiger voor passagiersschepen Buiten de Waterpoort in Gorinchem gebruikt. Zij maken dan met u een afspraak over het ophalen van vuil. Wanneer u al van te voren weet dat u afval wilt aanbieden, is het raadzaam al een paar dagen voor uw komst even contact op te nemen met de reiniging.

Voetgangersgebied en uitzonderingen

De steiger bevindt zich in een voetgangersgebied. Daarom is dit terrein afgesloten met een beweegbare paal. Het terrein afrijden is altijd mogelijk. Een auto dient dicht bij de paal gereden te worden en de paal zal dan automatisch zakken. Om van buitenaf het terrein op te komen, kunt u gebruik maken van de meldknop (24/7 bewaking met cameratoezicht) Monteurs of vervoer t.b.v.bevoorrading van het schip kunnen, na melding bij de paal, dus altijd het schip bereiken.

 

Share