Winterligplaatsen

Prachtige winterligplaatsen midden in de stad

Van oktober t/m april bieden we winterligplaatsen in de Lingehaven voor recreatievaartuigen. U moet elders een woning hebben; het vaartuig mag niet gebruikt of bestemd zijn tot woning. We hebben in de winter een speciaal maandtarief. U kunt in de winter dus één, enkele maanden tot een half jaar, in de Lingehaven liggen met een schip. Gorinchem is centraal gelegen in het land en beschikt over een breed winkelaanbod, restaurants, theaters, bioscoop, bus- en treinstation, ziekenhuis, zwembad. Wij kunnen in de winter schepen tot ongeveer een lengte van 30 meter kwijt. Na april moeten alle winterliggers de Lingehaven weer verlaten, want dan zijn we weer helemaal passantenhaven.

Voorzieningen in de Lingehaven

Voor onze wintergasten beschikken we over speciale water- en stroomvoorzieningen. Ook het verwarmde voorzieningengebouw is natuurlijk voor onze gasten beschikbaar, met wasmachines, wasdrogers, douches en toiletten.
Het is niet toegestaan in de Lingehaven om aan boord van schepen te stoken op houtkachels of allesbranders.

Reserveren

Wilt u in aanmerking komen voor een winterligplaats, dan dient u te reserveren. Naast gegevens eigenaar en schip hebben we ook nodig: een recente foto schip, kopie verzekeringsbewijs schip en een kopie identiteitsbewijs van de scheepseigenaar. Op basis daarvan wordt gekeken of u kunt komen. De indeling en toewijzing wordt door ons gedaan. Bij winterligplaatsen is de beheersverordening Lingehaven met een aantal aanvullingen van toepassing. Vul hier een aanvraagformulier voor een winterligplaats in.

 

Share