Stoomboot Jan de Sterke

Stichting Jan de Sterke

Gorinchem is een originele nog helemaal werkende stoomboot rijk: de Jan de Sterke. Deze stoomboot wordt beheerd door een stichting. U kunt de stoomboot natuurlijk altijd bewonderen in Gorinchem. En wilt u een praatje maken, wandel dan langs op dinsdag: dan zijn er bijna altijd wel vrijwilligers aan het werk aan boord.  Onder stoom, met het typische geluid van de stoomfluit, is hij natuurlijk toch het mooiste om te zien. En ook dat kan want u ziet hem als deelnemer aan verschillende evenementen, zoals bijvoorbeeld de Open Havendag Gorinchem. En Sinterklaas? Natuurlijk ontbreekt dit fraaie schip niet bij de Sinterklaas-intocht in Gorinchem: misschien wel één van de leukste en mooiste intochten van 't land!

Contact

Wilt u weten aan welke evenementen de stoomboot dit jaar deelneemt? Wilt u meer informatie over inhuurmogelijkheden, vrijwilligerswerk, mogelijkheden bij de invulling van een origineel familie of bedrijfsfeest, dan kunt u het beste contact opnemen met de Stichting.

Winter- en zomerligplek

De Lingehaven gemeente Gorinchem ondersteunt deze stichting met de verzorging van een ligplaats voor het fraaie schip met grote historische waarde. In de winter ligt de stoomboot naast de Lingesluis. En in de zomermaanden verhuist de Jan de Sterke naar een ligplaats aan de Ondervloed, als 7de schip in de Historische haven van Gorinchem waar hij natuurlijk ook erg goed past.

Share