Historische Haven

6 ligplekken bewoonde historische schepen

Gorinchem beschikt over een historische haven. Deze bevindt zich in het verlengde van de Lingehaven: een haven met 6 historische schepen net buiten de Korenbrug, aan de voet van de Korenmolen. Een mooie rustige plek aan de rand van de Gorinchemse binnenstad. De ligplaatsen zijn eigendom van de gemeente Gorinchem en worden verhuurd als vaste ligplaats aan bewoonde historisch waardevolle schepen.

Geen ligplek vrij

Op dit moment zijn alle ligplaatsen bezet. En we hebben geen zicht wanneer er eventueel ligplaatsen in toekomst vrij zouden komen. Mocht er een ligplaats beschikbaar komen waarvoor wij op zoek zijn naar geschikte kandidaat, dan maken we dat uiteraard bekend.
De laatste keer dat dit speelde, hebben wij een bekendmaking geplaatst op de overkoepelende website www.havensenligplaatsen.nl  Iedereen die geinteresseerd was in de ligplaats én voldeed aan een aantal randvoorwaarden die in de advertentie omschreven stonden, konden reageren. Wij hanteren geen wachtlijsten. Wanneer er een ligplaats beschikbaar is maken wij dat dus openbaar en nodigen eventuele nieuwe bewoners dan uit om te reageren.

Overnachten als passant in Historische Haven

Dat kan. Maar denk wel aan uw buren. De schepen die hier liggen zijn bewoond. Wanneer u langszij bij iemand wilt afmeren, vraag dan toestemming aan de bewoner. Wanneer een bewoner met schip weg is, mogen passanten op de vrije ligplaats overnachten. Maar u heeft hier geen stroom en geen water. De aanwezige voorzieningen staan op naam van bewoners en kunnen wij dus niet leveren aan passanten. Het passantentarief is hetzelfde als in de Lingehaven. Enige uitzondering hierop zijn historische schepen, vergelijkbaar met de bewoonde schepen die in deze haven liggen. Zij betalen een historisch tarief passanten (korting 50%). Passanten moeten zich altijd even komen melden op het kantoor Lingehaven om havengeld te betalen.

  

Share