Boodschappensteigers

Even winkelen overdag

Stapt u van boord om even boodschappen te doen of iemand van het station te halen? Wij hebben hiervoor speciale boodschappensteigers. Deze bevinden zich aan de zijde van de Langendijk en de Kortendijk. Op deze steigers is geen water en geen stroom aanwezig en u mag tot 18:00 uur hier kosteloos afmeren. Na deze tijd mag u niet meer afmeren aan deze steigers. De boodschappensteigers gebruikt u dus bij een kort bezoek overdag aan Gorinchem. Zo bezet u geen ligplaatsen en dat is fijn voor mensen die wel op zoek zijn naar een overnachtingsplek.

's Avonds uit eten

Meert u de boot af om een hapje te gaan eten 's avonds, dan moet u gewoon havengeld betalen. Vanaf 16:00 uur bent u immers havengeldplichtig. Hier zijn de boodschappensteigers niet voor bedoeld. Bedenk dat havengeld vaak goedkoper is dan parkeren in de binnenstad. Betaal het havengeld voordat u uit eten gaat, geniet een fijne avond en profiteer van het gemak in de binnenstad af te meren. 

Volle haven

Wanneer het zeer druk is in de Lingehaven en we jongleren met de beschikbare ruimte, is overnachten aan de boodschappensteigers mogelijk. Overleg dit wel altijd eerst even met de havenmeester. Dus kom even naar kantoor Lingesluis voor toestemming, en wanneer het akkoord is kunt u ook gelijk havengeld afrekenen en ontvangt u de code van het voorzieningengebouw. Het havengeld tarief dat daar wordt gehanteerd is overigens hetzelfde als elders in de Lingehaven. 

Share