Passantenhaven

Overnachten als passant

U kunt het hele jaar bij ons overnachten als passant. U zoekt een ligplek uit en vervolgens meldt u zich even op kantoor. Hier rekent u havengeld af (pinnen is mogelijk en hebben we graag) en op het havenkantoor kunt u ook toeristische informatie meenemen. Passanten mogen maximaal 2 weken aaneengesloten in de haven blijven liggen. We hebben geen vaste ligplaatsen in de Lingehaven.
Al sinds jaar en dag is hij er en we houden hem er gewoon in: de Stempelkaart Lingehaven. Heeft u hem nog niet, dan krijgt u hem bij het afrekenen van het havengeld. Iedere keer dat u bij ons overnacht krijgt u een stempel. Met de 5de stempel Lingehaven heeft u een gratis overnachting! De kaart staat op bootnaam, is niet gekoppeld aan jaargang en u spaart in eigen tempo voor een gratis nacht.

Voorzieningengebouw

Hier zijn toiletten, douches, uitstort chemisch toilet, wasmachines en wasdrogers. Het is een rookvrij gebouw. Geen honden binnen. Het gebouw is te openen met een speciale toegangscode. Deze code ontvangt u bij het afrekenen van het havengeld. 

Afval

De ondergrondse containers binnenstad zijn gewoon toegankelijk (geen pas nodig)
Restafval
hoek Peterbrug hoek Visbrug en halverwege het Eind
Glas Korenbrug over bij molen of Robberstraat in op Kalkhaven
Papier blauwe papierbak bij Lingesluis
Batterijen afgeven op kantoor
Vuilwaterpomp gratis munten op kantoor af te halen, pomp nabij Lingesluis
Bilgewaterafgifte-punt voor passanten Lingehaven bij collega-haven WV De Merwede

Ligplek reserveren gaat niet

U kunt als passant geen ligplek bij ons reserveren. Maar dat is eigenlijk ook niet nodig. Slechts bij uitzondering is er geen plek meer beschikbaar. Dagelijks komen en vertrekken er dus schepen. In het hoogseizoen kan het uiteraard drukker zijn, maar bijna altijd is er nog wel een plekje te vinden. Enige uitzondering hierop zijn groepen schepen. In overleg is reserveren voor een uitje met bijvoorbeeld de Watersportvereniging wel mogelijk .


Share