Puur Natuur

Met Lingehaven als uitgangspunt kunt u tochten en excursies maken met natuur als thema. Te voet of huur een kajak of fiets bij de Lingehaven

Vestingwallen Gorinchem

Loop de wallen rond, een prachtige wandeling rondom de hele stad. U komt langs vele mooie plekken en prachtige vergezichten op de rivier! De scheepvaart, de Hollandse luchten en het mooie gebied Buiten de Waterpoort. Hier kunt u ook aan boord van één van de veerboten van Riveer stappen. Op de voet- enfietsveren rondom Gorinchem mag de fiets gratis mee!

Hond uitlaten nabij Lingehaven

Wandel onder de Dalempoort door, een bijzondere stadspoort, een oud pad de uiterwaarde in. Hier kan de hond ook even lekker rennen en zwemmen. Ook een mooie wandeling is in Gorinchem de pont nemen naar Sleeuwijk, daar via de uiterwaarden naar Woudrichem lopen en in Woudrichem neemt u dan de pont weer terug naar Gorinchem. Leuk voor mens en hond!

Natuurgebied de Avelingen

Hier bevinden zich wilgenvloedbossen, grienden en rietlanden. Ook door de invloed van het getij een bijzonder gebied wat betreft flora en fauna . Avelingen is vanaf de Lingehaven prima met de fiets te bereiken.

Brabantse Biesbosch

Vanuit Gorinchem vaart u met de veerdienst naar Werkendam. Neem de fiets mee en fiets vanuit daar de Noordwaart in. Dit gebied is in 2016 opgeleverd na een grote herinrichting i.v.m. het landelijke project ruimte voor de rivier. Er zijn nieuwe fietspaden aangelegd en u kunt door dit bijzondere gebied fietsen naar het geheel vernieuwde Biesbosch museum. 

Natuurcentrum Gorinchem

In de Gildenwijk Gorinchem ligt het Gijsbrecht van Andelpark en het Nautuurcentrum met de kinderboerdeij. U kunt hier het hele jaar door terecht en ook zijn er regelmatig activiteiten. www.natuurcentrumgorinchem.nl Met de fiets vanaf de Lingehaven uitstekend te bereiken

Munnikenland

Slot Loevestein is omringd door een prachtig natuurgebied, het Munnikenland. U kunt hier prachtig wandelen Ook bestaan er verschillende routes, zoals de struintocht en een GPS speurtocht voor kids. En de reis naar dit gebied begint bij het water. Vanuit Gorinchem vaart u naar dit gebied rondom Slot Loevestein met de veerdienst of de watertaxi. (Er zijn geen afmeer mogelijkheden voor jachten bij Slot Loevestein of Fort Vuren)

 

Share