Lingehaven Gorinchem

Haven in historische binnenstad

De ligging van Gorinchem aan de Merwede en de Linge heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers. Voor de pleziervaart is de Lingehaven een prachtige uitvalsbasis om van de de stad en omgeving te genieten. Deze gemeentelijke haven doorkruist de fraaie vestingstad. In 1988 is de Lingehaven en jachtensluis na een grootse renovatie opgeleverd. We ontvangen de pleziervaart nu op de plek waar vroeger de beroepsvaart levendigheid, werk en welvaart de stad inbracht.

Waar u ook afmeert bij ons in de haven: overal stapt u zo de gezelligheid van de historische binnenstad in. U wandelt vanaf de boot naar terrassen, restaurants, winkels, bioscopen, theater en er is heel vaak iets leuks te doen in Gorinchem! Kortom een bijzondere locatie.

Welkom!

De Lingehaven loopt van de Lingesluis tot aan de Korenbrug. En is daarmee aan de ene zijde bereikbaar vanaf de Merwede, aan de andere zijde vanaf de Linge, het Merwedekanaal en kanaal van Steenenhoek. De haven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen. Dit zijn ligplekken in de lengte langs steigers, in boxen en aan vingerpieren. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug hebben we circa 25 ligplekken zonder enige hoogtebeperking. Over de haven liggen 3 vaste bruggen: de Peterbrug en de Visbrug met een doorvaarthoogte van 2.85 m. en de Korenbrug van 3.60 m.(NAP +0.80)

Share