lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14

Programma beurs

Programma beursdagen

Vrijdagmiddag 27 september 2019 van 12-17 uur

In de Lingehaven liggen zo’n 100 schepen die te koop worden aangeboden, nieuw en gebruikt, particulieren en bedrijven

Zaterdag 28 september 2019 van 10-17 uur

  • In de Lingehaven liggen circa 100 schepen die te koop worden aangeboden, nieuw en gebruikt, particulieren en bedrijven
  • Langs de hele Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort staan kramen en stands en worden artikelen verkocht die iets met scheepvaart te maken hebben. Nieuwe en gebruikte spullen, particulieren en bedrijven. Ook is er een deel met rommelmarkt kramen om tussen te snuffelen. En natuurlijk ontbreekt ook iets lekkers niet om te eten en te drinken.
  • Big Music Cruise staat met een podium op de Kriekenmarkt en verzorgt een spetterend en swingend programma.
  • Buiten de Waterpoort ligt de historische stoombaggermolen Friesland afgemeerd om te bezichtigen. Het is de oudste nog varende én werkende stoombaggermolen van ons land. Het schip werd in het verleden vooral ingezet voor het uitdiepen van kanalen, waaronder het Amsterdam-Rijnkanaal. Vandaag de dag heeft de Friesland haar vaste ligplaats bij het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Een aantal keren per jaar neemt het schip als drijvend erfgoed deel aan maritieme evenementen. Wij zijn trots dat ze dit jaar voor het eerst naar de Botenbeurs komt!