lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14

Botenbeurs Gorinchem

Botenbeurs Gorinchem

(Ver)Koop uw boot in Gorinchem

De Botenbeurs Gorinchem is een bijzonder evenement in de historische binnenstad. De Lingehaven is het fantastische sfeervolle decor van deze jaarlijkse beurs. Deelnemers melden zich van te voren bij ons aan en wij maken een indeling van de haven zodat iedereen goed tot zijn recht komt. Alle schepen die je dit weekend in de Lingehaven ziet zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar. Er is aanbod door particulieren en bedrijven, zowel nieuw als gebruikt. Op zaterdag is er een grote beursmarkt met dezelfde aantrekkelijke mix van nieuwe en gebruikte spullen. De beurs is geen nieuwkomer: in 2019 organiseren we hem voor de 32ste keer.

Geen ligplaats voor passanten tijdens beurs

We hebben tijdens de beurs geen ligplek voor passanten beschikbaar. Dat is één van de redenen waarom we dit evenement in het najaar organiseren, aan het einde van het vaarseizoen. Zo houden we de hinder voor passanten minimaal. De Lingehaven is donderdag 26 t/m zaterdag 28 september 2019 dus compleet als beursterrein voor deelnemers gereserveerd.

Botenbeurs, maar een camper blijft welkom

Na de afgelopen editie van de Boten- en Camperbeurs hebben wij besloten om in 2019 enkel door te gaan onder de naam Botenbeurs Gorinchem. In 2012 werd de Botenbeurs uitgebreid met campers en na zeven jaar zouden deze campers een stevig onderdeel moeten zijn van de beurs. Als organisatie missen we echter de groei en continuïteit van de deelnemende campers. Met de huidige naam zetten wij een verwachting neer die niet klopt voor deelnemers, bezoekers én organisatie. Daarom richten we ons vanaf volgend jaar weer op onze core business als haven: boten. Het wil niet zeggen dat campers niet meer welkom zijn. Via onderstaand inschrijfformulier kun je jezelf weer aanmelden voor de beurs op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2019.

> Download hier het inschrijfformulier voor bedrijven

> Download hier het inschrijfformulier voor particulieren

Beurstijden 2019

De beurs is op de laatste vrijdag en zaterdag in september.
Voor bezoekers is de Botenbeurs gratis
Vrijdag 27 september 2019  van 12:00-17:00 uur
Zaterdag 28 september 2019 van 10:00-17:00 uur  

Bereikbaarheid

De Botenbeurs is op verschillende manieren te bereiken.

Met de veerboot
Vanaf de overkant naar de Botenbeurs? Riveer vaart extra ivm de beurs op zaterdag 28 september. Er is dus een gewijzigde dienstregeling van Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld naar Gorinchem. Laat de auto thuis en laat je rechtstreeks naar het evenemententerrein varen!

Met openbaar vervoer
Gorinchem ligt op de lijn Geldermalsen-Dordrecht en is prima bereikbaar met de trein. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen naar het evenement.

Met de auto
Op vrijdag 27 september is parkeren geen probleem. Op zaterdag is er een beursmarkt rondom de haven en Buiten de Waterpoort en is parkeren in de binnenstad moeilijk. We adviseren om zaterdag met de veerboot of OV te komen. Komt u toch met de auto parkeer dan aan de rand van de stad of in parkeergarage Kweeklust of Kazerneplein. Er zijn op zaterdag diverse straten in de historische binnenstad afgesloten en er zijn omleidingen. Als extra optie voor beursbezoekers is er een gratis parking bij Mercon. Neem op de A27 afslag Avelingen, rijd dan richting binnenstad Gorinchem langs het kanaal. Dit is de Nieuwe Wolpherensedijk. Mercon ligt aan je rechterhand, net na de bouwmarkt Karwei. Parkeren is gratis en in 15 minuten loop je naar het evenemententerrein.  Via de website van de gemeente Gorinchem kun je de tarieven vinden van alle parkeerterreinen en parkeergarages in de binnenstad Gorinchem