lingehaven@gorinchem.nl     0183 65 93 14

Botenbeurs Gorinchem

Botenbeurs Gorinchem: een begrip

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september staat de binnenstad van Gorinchem weer in het teken van de Botenbeurs. Het evenement is al ruim 30 jaar een begrip aan het einde van het recreatieve vaarseizoen en is dus geen eendagsvlieg. Elk jaar is het weer een samengaan van mensen die zich professioneel bezighouden met scheepvaart als ook de liefhebber die zelf zijn boot te koop aanbiedt. En dat zullen er deze keer ook weer zo’n honderd zijn – gloednieuw én tweedehands. Dit maakt de beurs in de Gorcumse Lingehaven vrij uniek, vertelt een zakelijke bootverkoper die al tien jaar meedraait. “De Botenbeurs in de mooie pittoreske haven is altijd heel gezellig. De muziek en andere activiteiten maken het extra leuk. Juist daarom is een koper hier eerder geneigd om een vaartuig te kopen, dan op een zakelijke beurs.”

Nautische markt op zaterdag

Op de zaterdag van de Botenbeurs – 28 september – is er een nautische markt rondom de Lingehaven. Van tweedehands scheepsartikelen, accu’s, motoren, communicatie voor aan boord, tot aan stoffering en bootkappen: je vindt het er allemaal! Dit wordt afgewisseld met heel veel kraampjes met eten en drinken, een deel van de kade is gereserveerd als rommelmarkt, ondernemers uit de regio presenteren zich en er is muziek. Vanaf de kade heb je goed zicht op de ruim honderd plezierjachten in de haven. Juist deze mix maakt de Gorcumse Botenbeurs tot een evenement met een uniek karakter, waar iedereen van de watersport geniet.

> Schrijf in als particulier!

> Schrijf in als bedrijf!

Botenbeurs, maar camper blijft welkom

Na de afgelopen editie van de Boten- en Camperbeurs hebben wij besloten om in 2019 enkel door te gaan onder de naam Botenbeurs Gorinchem. In 2012 werd de Botenbeurs uitgebreid met campers en na zeven jaar zouden deze campers een stevig onderdeel moeten zijn van de beurs. Als organisatie missen we echter de groei en continuïteit van de deelnemende campers. Met de huidige naam zetten wij een verwachting neer die niet klopt voor deelnemers, bezoekers én organisatie. Daarom richten we ons vanaf volgend jaar weer op onze core business als haven: boten. Het wil niet zeggen dat campers niet meer welkom zijn. Neem contact met ons op als je met een caravan of camper in wilt schrijven!

Geen passantenligplaatsen

Het gehele jaar geldt de gezellige Lingehaven als plaats waar passanten kunnen overnachten. Behalve tijdens de Botenbeurs. Dan is het beursterrein van donderdag 26 september tot en met zaterdag 28 september gereserveerd voor deelnemers en zijn er geen ligplaatsen voor passanten beschikbaar. Niet voor niets wordt het evenement aan het einde van het vaarseizoen georganiseerd.

Bereikbaarheid

De Botenbeurs is op verschillende manieren te bereiken.

Met de veerboot
Vanaf de overkant naar de Botenbeurs? Riveer vaart extra ivm de beurs op zaterdag 28 september. Er is dus een gewijzigde dienstregeling van Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld naar Gorinchem. Laat de auto thuis en laat je rechtstreeks naar het evenemententerrein varen!

Met openbaar vervoer
Gorinchem ligt op de lijn Geldermalsen-Dordrecht en is prima bereikbaar met de trein. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen naar het evenement.

Met de auto
Op vrijdag 27 september is parkeren geen probleem. Op zaterdag is er een beursmarkt rondom de haven en Buiten de Waterpoort en is parkeren in de binnenstad moeilijk. We adviseren om zaterdag met de veerboot of OV te komen. Komt u toch met de auto parkeer dan aan de rand van de stad of in parkeergarage Kweeklust of Kazerneplein. Er zijn op zaterdag diverse straten in de historische binnenstad afgesloten en er zijn omleidingen. Als extra optie voor beursbezoekers is er een gratis parking bij Mercon. Neem op de A27 afslag Avelingen, rijd dan richting binnenstad Gorinchem langs het kanaal. Dit is de Nieuwe Wolpherensedijk. Mercon ligt aan je rechterhand, net na de bouwmarkt Karwei. Parkeren is gratis en in 15 minuten loop je naar het evenemententerrein.  Via de website van de gemeente Gorinchem kun je de tarieven vinden van alle parkeerterreinen en parkeergarages in de binnenstad Gorinchem.